Monday, May 31, 2010

kalau la gua tau..

tatau la pulak,setenang ini kalau lu orang tader..
damai gila rasa hati.. serious,sebenarnya lu orang tader
lagi baik daripada lu orang ada.. lu orang ada pun menyusahkan je..

dulu pun,lu orang dok pong pang pong pang lebih..
tapi apa pun tader,cakap tanak kalah..
nak tinggi melangit.. kebodohan dok tunjuk terang2..
buat geli hati gua je.. gua tak nak jugde sebab gua bukan tuhan..
tapi tengok dari mata kasar,nasib lu orang ni selalu sial..
ntah apa bala pun gua tatau.. tapi itu untuk lu orang fikir la..

sebab hal ni,gua jadi tak percaya ngan peribahasa melayu..
adalah satu peribahasa tu,takkan gua nak tulis.. hehehe
tipu siot peribahasa tu,untuk kes gua ni la.. heheh gua mati2 percaya dulu..

dulu,gua mana boleh cakap lebih..
gua angguk je la dengan lu orang..
sebab didikan yang gua dapat,hormatilah orang..
jadi gua hormat la.. tapi bila lu orang dah buat palat kat gua,
silap la gua nak hormat lagi.. tak kira la lu orang sape pun..
senang cakap,dari mata gua,lu orang ni hina je..
ouch pedihkan? tapi dah lu orang yang gatal2 tempah nasib,
jadi lu orang mendapatlah..

gua bising2 macam ni pun bersebab.. sebab gua munasabah..
takkan sebab lu orang tak belikan gua aiskrim,
gua bebel macam ni kan? agaklaa.. hehehe
takkan laa.. tu macam bangang je.. gua bukan cam lu orang,bangang..

gua senang,selagi gua tak mintak sebutir nasi dari lu orang,
lu orang ni ibarat cam bangkai gak laa.. busuk jijik dan loya..
gua bukan mendabik dada,tapi gua rasa ini kenyataan..
dengan lu orang ni bahasa kesat je yang elok..

tapi sebenarnya,dulu bau-bau bangkai lu orang tu dah ada..
cuma gua je yang selalu tutup idung.. sekarang dah takleh tutup do..

kalau la gua tau dari dulu kan? senang cerita.. hehehe
bagi gua,lu orang dah mati. bukan itu pun yang lu orang nak ke?

tatau mana nak start

cuti wesak on friday arituh,kiky ajak pegi picnic & bbq.. so berpicnic la kami ke ulu yam,sg sendat.. sampai sesat2 barat.. jauh ke dalam tempat tu,tapi tempat best and cantik.. dah lama tak pegi sana,sampai jalan semua tak ingat.. masa sampai sungai sendat,ada pakcik yang jaga tempat tu.. (sekarang masuk dah kena bayar,tapi toilet still macam haram.. kenapa tempat picnic toilet mesti macam haram? kerajaan malaysia,sila ambil perhatian kes macam ni)..

jadi berbalik kepada pakcik tu,korang mesti pernah tengok movie matsalleh yang macam, korang satu geng pergi picnic pastu terjumpa satu orang ni yang konon2 baik,tapi rupanya psycho cam suka bunuh2 orang dalam diam kan? haa,pakcik tu macam tu la lebih kurang.. dia macam sewel,tapi dia tader la macam nak bunuh2.. dia membebel apa ntah,antara paham dengan tak je.. tetiba dia cakap "haa mandi tu cantik-cantik.. ini tempat manusia yang reka,tempat asalnya kepunyaan hantu..." hello pakcik,perlu ke mentioned ayat HANTU itu? orang kata mulut jangan celupar kalau pegi tempat2 macam tu..haih,pakcik la pakcik..

ngam je time nak balik,pas tukar baju pe semua hujan pun turun.. sementara nak sampai kat kerata,baju pun basah balik.. haih,baik mandi hujan je.. cisss.. sumpah balik picnic,badan lenguh2 macam orang keja kontrak.. naik turun tangga kat rumah,kaki menggigil.. hehehehehe


*****************************
malam tu pulak,sambung lepak dengan kiky lagi,dia ajak pegi tengok PRINCE OF PERSIA.. sebenarnya cerita2 macam tu kurang minat,tapi....... ye ada tapi... prince of persia ni sumpah best.. JAKE GYLENHAAL pulak, eh eh, kenapa handsome tetiba ni? eh eh.. suka la tengok dia.. hahahaha.. tapi serious,prince of persia best.. tak sangka..
habis movie around 12am macam tu.. sekali datang satu dugaan,ticket parking pulak faulty.. tekan butang help kat machine bayar parking tu,sorang pun tak jawab.. lahanat.. jumpa guard pulak,macam ayam ngan itik.. cakap melayu tak paham,speaking tak paham.. baghal betol.. dekat setengah jam cuba try settle pasal parking.. takkan nak biarkan kereta kat parking.. macam bodoh kan? ntah apa nasib,sekali orang parking tu ada pulak.. nways thank u la cik abang sebab tolong saya,tapi sorry la jugak sebab sebelom cik abang tolong tu kena sound tepet dengan saya.. kerja buat la cara kerja dodol,jangan bagi alasan bodo.. hiiissshhhh
******************************
pastu hari ahad,semalam.. kiky ajak naik bukit tinggi.. wah,cuti2 malaysia la cik kiky ni.. tapi sorry ye saya tak dapat join la ky,last minit sangkut pulak.. ada hal tetiba2.. nanti kalau ada rezeki kita cuti2 malaysia lagi k..
******************************
ps : khamis lepas,masa nak balik kerja,terserempak dengan orang gila.. tetiba,sampai kat satu junction,dia berhenti.. makin lama seluar dia makin kebawah pastu tetiba dia mencangkung,HOI berak tengah2 jalan yap kwan seng!!!!!!!! gila kering!!!!! hahahahaha.. eeeewwwww~ gambar ada,tapi.. alamak,perlu ke upload?? geli dow.. selamba tangkap gambar orang gila berak.. hahahahahhaah!!
******************************
pastu semalam malam pegi pelita.. order air coke.. ntah macam mana ais yang dia bagi ada biji limau and perasa limau.. cibai,terus nak muntah kat situ jugak.. dorang ni tak basuh cawan ke? kenapa ada biji limau and rasa limau.. tolong la,limau-limau ni loya ok.. tatau ke yang saya ni tak boleh dengan limau.. bau pun nak muntah,ni pulak masuk mulut.. gila apa?? type pasal limau pun rasa nak muntah.. macam mana ni? ada tak cure untuk tidak pening/rasa nak muntah bila ada bau limau atau limau di depan mata? tolong saya please..

Thursday, May 27, 2010

ppfffttt~

hari ni hari khamis.
tadi odey dah call ajak yam.
tapi esok cuti. sekarang hujan lebat.

COMFIRM GILA BABI JALAN MESTI JAM.
COMFIRM AKAN SANGKUT DEPAN FLAMINGO LAMA NAK MAMPOS.

ok,mari bercinta di dalam kereta dengan radio.
pastikan selection lagu dan cds menepati citarasa telinga.

dan yang penting,HADAP JE, TERIMA JE.. :(
ok,arini tak dapat yam petang. cisss~

***********************************************

i'll see you tomorrow kiky lala~
uuuuu, tak tahan.. hehehe

Wednesday, May 26, 2010

selamat kembali

yuhhuuuu,honey.. i'm home...
sorry arituh kena disable blog sekejap..
yang penting sekarang saya udah kembali donk..
kembali untuk menulis.. :)

*kalau rajin aaa.. hehe

Tuesday, May 25, 2010

mama dah buang kuch

tak baik owh mama,buang kuch tak bitau tuan dia.. :(
alasan mama,sebab dia kata eversince kuch ada anak,anak dia suka berak merata2.. rumah bau busuk and kotor.. hee si hitam (anak kuch) ni pun satu,berak merata-rata pesal? kan orang dah sediakan pasir.. hiissshhh..

tapi still,sampai owh hati mama buat macam tu.. bila tengok balik gambar kuch masa kecik,bergenang air mata.. sedihnya.. tapi mama buang kat medan je,so kalau nak jumpa nanti boleh pegi medan.. tu pun kalau jumpa.. si hitam tu ntah ok ke tak? jangan la orang sepak-sepak dia.. sedihnyaa..

:( ha haa,mama tak baik.. ha haaa.. mama kata, "takpela.. nanti amik kucing baru k".. tapi,mana leh sama dengan kuch tu?

entri masa first time dapat KUCH.. kenangan~

buat sementara waktu ai menang..


tapayah nak rebut-rebut attention suami ai sebab kini yu tidak lagi penting baginya wahai cik gey-tar.. harap yu boleh buat bunyi "greng greng greng" je.. tapi gila statik..

sekarang dia ai punya!! ai menang.. yu kalah.. na na na na na~

hahahahahahahahahahhaah.. heheheheh macam psycho kan?

rupa-rupanya

selama ni gua drive ke hulu ke hilir,sampai ke melaka sampai ke concert double trouble,siap kena saman bagai,rupa-rupanya lesen gua dah mati dekat 3 bulan.. selamba!!

jawabnya,satgi lepas balik kerja pegi beratur kat post office,buat lesen!! hmmmm.. sorry ya pak polisi..

and thank u sayang sebab meng-offerkan diri nak tolong bayarkan.. hehehe

Friday, May 21, 2010

checklist

  • bilik dah kemas
  • makanan for breakfast dah settle
  • makanan for lunch/dinner dah masak
  • dah mintak permission *alhamdullilah lepas*
  • dah siap2kan baju
  • tunggu time
  • tunggu kiky sampai
  • HUREY HUREY!!! yay yay.. :)
thank u sayang. dah lama saya tak keluar bersuka ria/hurey hurey dengan kawan2 *gila penipu*..
u're the best,sangat memahami la awak ni.. mana la saya tak sayang, hihihi..

Thursday, May 20, 2010

ikhlas dari hati gua untuk lu dan lu dan lu..

you are the reason i have middle fingers
heheh :)

***********************************
ps : mekasih cik rozeetatata

Wednesday, May 19, 2010

attention seeker

kena berebut kasih sayang dengan girlfriend baru encik suami iaitu GITAR!! cett,gitar lagi penting rupanya.. nak pick up lagu konon. hahahah

sudah la sayang oii~ tido malam peluk la gitar tu. huhuhuh

will.i.am

bukan penyanyi itu.. bukan ye..
ini ialah kedai makan william.

omg,sangat kotor sebenarnya.
tikus menari2 atas kepala,selamba..
makan tahik tikus. hehehe hewwww..

ps : tapi selamba hadap order jugak lasagna meatballs. sedap. tapi pening, too much cheese. dah bagi semua orang rasa pun still tak habis. :( membazir.

*rasta lagi best je*

Thursday, May 6, 2010

silent reader

selang sehari atau dua hari mesti keluar notifications kat feedjit.. dah beberapa kali perasan.. kalau tak selang sehari dua hari selang seminggu,tapi comfirm memang ada.. hello?

Tuesday, May 4, 2010

rainbow

beautiful :)

Monday, May 3, 2010

30 April - 1 May



diari minggu ini bermula begini,

30April2010
my husband and i, half day arini.. sebab nak balik ipoh.. so around 5pm chow balik ipoh and arrived around 8pm.. penat gila.. penat balik keja pun tak settle lagi.. pastu kena tinggal dengan chenta,sebab dia pegi jamming.. kalau kata nak ikut pun memang tak larat,terus tido je.. sedar- pukul 345am,chenta still belom balik (amboi.. tak sedar dah ada wife tunggu kat rumah.. heheh) tapi takpe,seriously WA TADER HAL LA.. abg yus datang melawat (hye abg yus..) hehehe

1May2010 (pagi)
bangun pagi-pagi around 645am (heh,rumah mak mertua kot..) mandi,breakfast.. baru tahu ada kenduri arwah.. majal.. dah la tak prepare apa-apa.. nasib baik semalam balik ipoh pakai baju kurung.. so selamat.. tudung tak pakai. kental.. so tolong apa yang patut,lepas makan around 11am chow to Melaka,sebab chenta ada show. kenduri start pukul 12pm. anyhow,mmg tak sempat pun nak tunggu.. badan pun lenguh2..

1May2010 (tengahhari)
masa on the way to Melaka,gelakkan2 kereta yang stucked nak pegi Cameron.. lepas tu kena batang hidung sendiri,sebab sepanjang jalan nak pegi Melaka sangat jammed. sampai tol Ayer Keroh stucked punya la lama.. touch n go hilang,so tak beli yang baru jadi bersama-sama beratur di tol dengan kereta2 yang lain.. itupun dalam 3km lebih dok ikut emergency lane.. hehehe TERPAKSA!! arrived at Melaka pukul 4++pm.. lama siot.. sakit pinggang..

1May2010 (petang)
show start pukul 6pm.. band chenta saya slot no 2.. sebab lepas tu nak chow to Mont Kiara for double trouble punya concert.. gig yang tak berjaya,kesian organizer.. crowd rasanya memang band sahaja. harap2 organizer take note dengan pilihan band next time. abis show around 730== terus ke Mont Kiara. from Melaka to KL memang speed gila-gila. tapi kena stop dekat R&R Seremban sebab myo,kujoy & razzy nak mandi. letih gila katanya. sebenarnya my husband and i pun sama.. masa ni badan dah rasa nak tercabut.. tapi KUATKAN SEMANGAT!!

1May2010 (malam)
hoi,nak ke Mont Kiara pun jammed jugak.. badan dah tinggal 60% je larat.. energy semua dah hilang.. so sampai Mont Kiara pukul 920pm,parking dah macam gila babi,semua main parked tepi jalan,dah berlayer-layer kereta parking.. pastu parking sikit la punya jauh,menapak pulak ke venue.. sampai2 ticket sold out!!!!! yearrghh!! mana ada menyirap.. tapi nasib baik razzy pegi kow-tim dengan ticketing crew,so lepas masuk.. masuk cara haram tapi berbayar..

Concert Double Trouble
masa masuk tu chenta and his friends punya la suka. masing-masing dah tak sabar.. tapi ya allah,gila ramai malam tu.. crowd malam tu je sampai 20k.. gila.. tapi,saya sedih.. dah la saya ni pendek KURANG KETINGGIAN,so dapat tengok celah-celah orang je (tu pun kalau jengket) kalau tak asik tengok belakang badan orang je.. tengok t-shirt orang,amik bau asap rokok,bau ketiak tengik,bau liquor lagi.. sumpah pening and rasa lemas.. nafas dah sipi-sipi je.. sekali ada pulak orang hisap surya,memang dah paling limit masa tu.. terus ajak chenta amik tempat bernafas.. and nasib baik dia faham keadaan,walaupun muka dia macam frust sikit,tapi dia ikutkan jugak.. so bila dah dapat tempat bernafas tu baru ok.. masa tu pun concert dah nak abis..

nways Wings memang terbaik malam tu.. Search ok la.. lagu dorang bawak pun best jugak.. tapi sebab badan dah terlampau LEMAU,masa ni energy tinggal 25% je.. memang tak dapat nak nyanyi2,tak dapat nak lompat2 ke apa ke,just stay still bersandar dekat chenta. hoi orang mabuk malam tu punya la ramai,risau je.. hiisshh.. kesimpulannya double trouble malam tu sbenarnya memang BEST!! tapi yang tak best nyer,sampai kat kereta lepas abis concert kena SAMAN.. woohhoo,macam sial jugak pak polisi ini.. dude,nama pun concert,what do you expect?? nak saman2 lagi.. parking tak provide,pastu nak saman.. abis kalau tak park kat situ nak park atas kepala kau?? macam bodoh.. heyyyy..

2May2010 (awal pagi)
dari Mont Kiara terus balik rumah. badan dah sangat2 super duper letih. nasib baik 10 minit je dah sampai. sampai rumah pukul 1pagi lebih lebih sikit,terus mandi and tido.

2May2010 (pagi)
kena bangun pukul 8am. kepala pening gila babi. badan rasa,lunyai to the max. tapi sebab hormatkan aunty yang datang rumah and dah nak balik to tganu,kena la bangun and salam2.. borak lebih kurang,around 10am aunty saya pun balik la ke tganu. automatically saya dan husband terus naik atas dan sambung tido yang terganggu. saya tetap CHAMPION.. pukul 3 baru bangun. hehehe kesian chenta saya.. dia bangun awal nak makan apa semua kena buat sendiri.. sorry sayang..

2May2010 (malam)
malam get ready nak pegi birthday ameng.. sepatutnya 730pm kena tunggu dekat Fullhouse,tapi 730pm tu Berr baru nak hantar cake.. so dah lambat,plus MRR2 pun jammed jugak.. ntah pehal,asal hujan sket mula la sangkut gila babi.. so ikut jalan dalam,ingatkan clear,PUN JAMMED jugak.. hadap je la.. sampai fullhouse pun pukul 830.. sejam!! record!! pastu tunggu birthday boy yang kitaorg celebrate awal sebulan.. AMENG!! macam biasa,birthday dinner at fullhouse went well.. eventho' service dia macam haram.. camera-whore macam biasa jugak.. tapi tabest sebab saya dan husband kena balik awal.. KAMI PENAT TAK HILANG LAGI.. :( sham lagi mau ajak pegi reggae bar lepas fullhouse,memang tak dapat aaa.. heheheh

so yeah overall tu la dia diari saya minggu ini. gila babi penat. tapi sekarang dah ok-ok sikit. petang ni tak sabar nak jumpa aifaa yusra and lain2.. kalau tak penat boleh gym.. kalau penat pegi yam ttp je. hehehehehe.. tulis blog ni pun macam penat jugak.. sumpah gila babi panjang.. but i don't expect any of you readers to read this. ini untuk saya,tapi kalau rasa nak baca,silakan... :)