Monday, December 29, 2008

2008's leaving and welcome 2009!!

on a personal note :- happy new year to you sayang,i hope we will always be bless with love and happiness for years to come.. insyallah.. happy new year to my family,friends and not forgetting foes.. hihihi..

and also happy new year to you,you,you,you and you and you.. owh ya and you.. *gilaaaa*
c'mon its a NEW YEAR,lets start a NEW LIFE,forget the past (or maybe not).. hihih

and as always,for this coming new year i rather be at home with family or in my room sleeping or just chill out with my friends.. hehehe

HAPPY NEW YEAR EVERYONE!! x0x0wanieandfairuzx0x0

*news update*
malam ni ada BBQ.. huuhhuhu

trend masa kini


amacam? cool tak pakai selipar camni jalan2 kat pavillion?
ni disebabkan kepenatan selama 3 hari berturut2.. plus waktu tido
yang sangat merapu2 sampai tangkap kat kepala.. tak lupa jugak
kondisi emosi yang tak tentu arah.. konon2 nak masam muka laa,
haa amik skang nak masam muka ke nak merah muka? huhuhuh
buat2 kental sudah..
*nways pic ni diamik masa tgh lepak kat kedai makan,sbb lupa nak
tukar lagi,walaupun dah diingatkan oleh chenta.. tu ahhh degil lagi.. :p

Monday, December 22, 2008

calling all mogwai fans..

haaaa.. ticket mahal nak mampos..

oleh itu penabungan dari sekarang,amatlah digalakkan.. ada lagi masa nak mengumpul.. so anyone? a7x jugak cam gampang tanak jengah malaysia.. *lari genre dah ni* hihihihi

i hope you understand

i'm sorry that i've been acting like a total jerk to you lately..
normal people do have their "MOMENTS"..
moments of feeling tense,rimas,sakit hati,down gila babi,terencat..so on and so forth aa..

hope you know and do understand that i am tired pyshically and mentally..
i will do my best for the preparations.. and as much as i'm trying just to act cool about it,
i just can't.. because deep inside I AM SO EXCITED about this coming new year especially
end of January '09.. so forgive me for my behaviour.. (ye saya sedar perangai saya)

i hope you understand and i'm so sorry CHENTA.. :(

Monday, December 15, 2008

THE SIGIT

all i can say is PERRGGHHH AWESOME!! lagi best bila dapat lepak dekat dengan stage.. huhuhu yang tu,thanks kat myo and DT sbb dapat tempat strategic.. best best... tapi tabest yang lain,sbb bila SIGIT ada depan mata tros jadi gamam,STARSTRUCK.. hahaha abis plan asal hancur musnah..

and kurang aktiviti terkinja-kinja sbb kepenatan jalan satu sg wang and pavillion, (ngam sampai balik venue time untuk tengok sigit,sib baik..) plus orang yang sangat ramai dan hujan rintik-rintik yang sekejap turun sekejap benti.. tempat pun bleh tahan panas, tapi tak sepanas dan berkepamnya MCPA..

kesimpulan,MORE SIGIT plssss.....

Friday, December 5, 2008

modem dah tak terbakar ni la jadi dia..

happy je bila tengok gaban start menulis.. bukan apa,hilang sket rasa bosan.. huuhuhuh,gaban ni dia stop menulis kejap sebab katanya ari jumaat lepas "MODEM UMAH AKU TERBAKAR DUH".. haihh kau bagai laa.. modem terbakar laa,line streamyx cam sial la.. tapi tu ahh tu,bila baca blog dia,skali terperasan pulak yang si gaban ni ada tag aku.. wtf joii? aduyaiiii.. malas kau tau malas?? saja je.. OWHMYGAAWWDDD,I HATE CHUUUU <-- hahahaharam.. haa ni aku jawab menda yang kau tag..

1. What is the relationship of you and him/her?
soalan kurang jelas laa.. relationship ngan kau ke sape ni? tapi aku amik tindakan drastik semua soalan tag ni aku kaitkan ngan kau sbb kau tag aku. my relationship with GABAN is,he is my bestfriend.. ek nen sweet sial aku.. hahah

2. Your 5 impressions towards him/her
-a good friend to rely on
-a pain in the ass (most of the time k ni.. haihhh)
-a joker (tapi muka nak ketat.. pehal ntah..)
-kuat membebel.. gila boring
-a man with a vision,tapi suka buat2 kabur..

3. The most memorable things he/she had done for you
ni gila sweet aahh.. masa ni dia dtg umah nak tumpang berak sblom gi lepak minum,satgi ada kes dimana 2 ekor beruk dah datang invade rumah aku pulak.. so he helped my dad and me menghalau beruk dr rumah.. aaauuuww~

4. The most memorable things he/she have said to you?
"eyh kau ni cantik la.. dah laa pandai menyanyi,bangga aku kawan ngan kau.." khakhakhak

5. If he/she become your lover, you will...
i will never gonna believe it.. ripley's believe it or not.. isshh gila hape,kalau dengan kiky mungkin laa kot.. huuhuu tapi skang dia sudah punya si gadis.. comel je..

6. If he/she become your enemy, you will...
ingat tak ayat ni "kalau aku ada pistol dah lama aku tembak dia,dia,orang itu,cibai yang bawak keta cam sial,orang itu,dia,orang itu dan orang itu lagi.. owwh haa,weh lu apsal kerek? BANG~ mampos" macam tu laa aku buat kat kau jugak.. hihihihih

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on...
belajar kurangkan membebel benda2 tak penting.. lain2 ok kot gaban ni.. aiceeehhh~

8. If he/she become your enemy, the reason is...
can't think of any at the moment.. i've never imagine us being an enemy.. its just way toooooo weird.. OMG

9. The most desirable thing to do on him/her is?
lepak satu bilik.. jeng jeng jeng.. main.. jeng jeng jeng.. UNO sambil makan pizza.. gelak2 cam puntianak..

10. The overall impression of him/her is...
an awesome friend for sure.. *senyum*

11. How do you think the people around you will feel about you?
me? oowh,i don't know.. feelings may vary from time to time..

12. The character of you for yourself is?
self-centered bitch. hahahah.. beb,soalan camni aku susah laa nak jawab..

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
i don't easily forgive and forget *pedendam*,and kelajuan turbo seperti gaban katakan apabila memaki.. BUT.. it depends on the situation.. lek aahh ingat aku ni apa??

14. The most ideal person that you wanna be is?
I WANNA BE ME.. susah nak jadi orang lain apasal..

15. For the people who care about and likes you, say something about them.
thank you,u guys have always been a very wonderful people. and i love u guys for that. i do.

16. Ten people to tag:
instead of ten,i would only love to tag 1 person and that one lucky person is KAKYAH. heyy,rules are made to be broken you know.. tapi 10 person akan dilist dibawah sebab the rest of the question akan refer to the 10 person yang dilist.

1.Kakyah
2.Fairuz
3.Kiky
4.Joii
5.Tom
6.Jaja
7.Ameng
8.Apitt
9.Aifaa
10.Odey

17. Who is no. 2 having a relationship with?
ME ME ME and ME. I LOVE YOU!!

18. Is no. 3 a male or a female?
a female. my bestfriend and my partner in crime.

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
would love to see it..

20. How about no. 5 and 8?
hahahahahah, totally wrong.. kenal pun tak..

21. What is no. 1 studying about?
owh a very complicated subject.. to accomplish a mission i guess,and its very private.. hmmmm

22. Is no. 4 single?
nope,happy together with gadis.

23. Say something about no. 6
JAJARUDDIN. hahahahaha

Thursday, December 4, 2008

kalau..

i know this entri is a bit late kalau nak dibandingkan dengan waktu yang sepatutnya..
the thing is,kalau dah IN LOVE dgn EDWARD CULLEN macam mana? macam mana nak jawab?

i watched TWILIGHT last week together with kakyah,kaknani,ameng and sheera.. the story
was totally BOWHHH-RAAAYYYNNNGG.. prolly because that was just an introduction to the movie,heard that there'll be a sequel to it.. so harap2 TWILIGHT 2 akan jadi much better..
*whatever it is,tetap nak pegi tgk.. HANYA UNTUK MELIHAT EDWARD*


***HYPERVENTILATING****
hahahah i know,dun hafta to say it,he's A MAJOR HOTNESS and my entri is a TOTAL CRAP!!

Monday, December 1, 2008

idle

hey guys,sorry for being idle..
its just that i'm too lazy to write..
plus,i'm tired and sleepy... almost everyday!
miahahahaha..

will be back soon...
I.. GUESS SO....................... :p hihiihihih

owwhh I MISS MY DEAR FAIRUZ.. :(


and not forgetting, HAPPY BIRTHDAY TO YOU DEAR FRIEND!! you know who you are..

Friday, November 21, 2008

apa dah jadi?

hari ni semangat dah tak patah, dapat pulak cuaca pun okay..

semuanya according to plan laa orang kata..

tapi tetiba jadi macam ni pulak..


sekali kaki pulak dah berbalut.. apa citer ni? boleh tahan laa jugak sakit dia.. terdiam jugak laa sekejap kat tempat kejadian.. tapi hebat,dah macam ni pun boleh drive sampai umah..

tapi sampai je umah.. terpeleot.. taleh jalan.. kena papah.. dapat pulak nak naik tangga umah.. serious,kesakitan dia mmg taleh handle..


takpe berdoa supaya insyallah by monday semua akan okay balik..


SEMANGAT TALEH PATAH TENGAH JALAN!!! USAHA AKAN DITERUSKAN.. huhuhu



Thursday, November 20, 2008

banyak hari lagi

patah semangat je rasa.. takkan sehari je kot??
maybe musim hujan petang sekarang ni..
so terpaksalah skip for today.. takpe banyak hari lagi...

pelan2 laa kan? hehehe

Monday, November 17, 2008

harini sakit kepala memuncak

perghh tajuk nak serious je.. hehehehe. tapi memang betol sakit kepala ok,disebabkan 3 hari yang tak cukup tido..kalau separuh orang at least pun kena 6hrs punya waktu tido,tidak sama sekali dengan saya. sape yang tau mcm mana waktu tido saya,maka tau lah orang itu..

nways,ketakcukupan waktu tido bermula pada hari jumaat,bila bangun untuk bekerja jam 6 lepas tu pukul 1030 baru balik rumah. bom bang bom bang tolak waktu lepak apa semua dapat tido around 12am.. haihh pastu on saturday bgn pukul 6 jugak and tido balik dah almost 1am.. lepas tu esoknya bgn 645am and tido balik pukul 1am jugak..

dan akhirnya.. ini lah masalahnya ketakcukupan tido membawa kepada masalah sakit kepala yang berdenyut teramat. dapat pulak arini bgn pukul 6 jugak lagi,driving pun rasa berat je kepala.. jadi lepas ni balik je keja,tros masuk bilik,mandi dulu lepas tu on aircond.. btolkan bantal dalam keadaan yang paling selesa and........ mulakan aktiviti istirehat yang paling ngam skali.. uuiiisshhh tak sabar rasanya..

**************

last weekend ada aktiviti bersama chenta hati dan cousin.. tu yang buat tak cukup tido.. and last nite,lepas settle sumer aktiviti bersama chenta and cousin terus runner pegi hartamas pulak.. jumpa my dear friends.. kena balance laa kan,kawan and chenta and family... hehehe,penat dia tayah cakap la kan mcm mana..

but to be with him 3 days in a row = PRECIOUS MOMENT!!! i miss you and cepat2 kan laa.. huhuhuhuhu

Wednesday, November 12, 2008

suasana sunyi tetiba bunyi snort.. apahal?

ni laa kes dia



hahahah tak bodoh lagi? aduyaiii..
credit to ameng la sbb berjaya buat aku ketawa..
ketawa kalau bunyi dia awesome takpe jugak..
ps : anyways, click la kat gambar utk baca dgn jelas..

Friday, November 7, 2008

PMS

ye selepas almost seminggu PMS.
arini aku sakit. serious tatahan.
dan aku takkan telan ubat.








jadi,potensi untuk menjerit-jerit sangat tinggi..
aaarrgghhhhh!! cramppppppppppppppppppppppp

Monday, November 3, 2008

Carly @ Pavi. Thanks to Ayed.

yay,on 2nd of Nov, my dear friend fareed @ ayed cijukk @ cik blackenese belanja kitaorg kat carls jr pavillion. huhuuh thanks ayed.



sepatutnya makan2 start pukul 3, but since everyone suka janji melayu end up around 430 baru la semua sampai. and 'superstar' of the day goes to Apit!! yay *claps*.. enche apit ni boleh buat kepal pulak pegi paintball dulu.. orang suh balik pukul 3,lek je dia balik kul 4.. cisssss~ nways i was supposed to pick him up and pegi together,tapi bean offer diri nak amik apit.. so tinggal apit~ pegi ngan ameng je..

sampai kat pavi,almost everyone dah sampai. so salam lebih kurang tros duduk and fikir nak makan apa. i ordered doublecheeseburger with bacon,gila taleh habis.. besar sangat.. and somehow tatau nape dari dulu kalau makan carly mesti kepala pening.. dapat pulak duduk in between apit and amy.. mmg laa lagi pening.. aduyaiii

habis je makan ayed ajak tgk movie,bangkok dangerous.. too bad tak dpt nak join movie sbb kena pegi MCPA pulak nak jumpa enche fairuz. kena laa fair and square kan.. so around 6 chow pada pavi and off to MCPA.. tapi MCPA lain citer laa.. tak masuk dalam entri ni.. tu gig punya citer.. lain entri ah tu.. kalau rajin ada laa entri MCPA tu,tapi cam malas2 je nak type.. hhuuh

so yeah,thanks again fareed.. jangan lupa trip BALI pulak.. insyallah.. wanie doa2kan.. amin~

Thursday, October 30, 2008

Wednesday, October 29, 2008

kalau awk tak suka... saya lagi tak suka

if any of you (well basically no one in particular) didn't like what u read in this blog,then don't bother to come visit and read every single line that i wrote ok? because i just couldn't careless honey~

THANK YOU. :)

Saturday, October 25, 2008

alhamdullilah

first of all i wanna wish my dear muhd fairuz happy birthday. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. amin. and i love u so much always and forever. :)

alhamdullillah,on this date about half an hour ago,satu "majlis" yang buat rasa nervous and menggigil akhirnya selesai. just the way i want it to be. alhamdullilah again and sangat bersyukur. "tahniah untuk awak" that's what ayah said to me just now. rasa mcm nak menitik air mata. tapi kena tahan. nnt ayah kata emo sangat pulak. heheheh. how i really wish to hug ayah at that moment. senyum,yup itu je yang oleh buat masa tu. hmmmm

nways my first basic step dah selesai,so one down and two more step to go. amin.




*i'm so happy* i love u sayang!!

Thursday, October 23, 2008

what i really want to do

...................is to get a good rest. i am friggin exhausted.. yes i am,haven't had enough sleep lately.. in fact today i woke up around 540am,after forcing myself to stop snoozing the alarm.. why 540am? because today is my graduation day. again? yeah.. kena sampai UPM pukul 730am,lambat sket means akan lambat forever.. jalan jamm pagi2.. tak seronok..

last week + this week memang penat sentiasa.. so lepas ni,nak rest gegila,biar tido seharian.. *heheh* biar puas.. esok kena pegi balik UPM nak pulangkan jubah,amik transkrip,amik gambar and so on and so forth.. tiring.. dah laa jauh..

and on saturday morning,kena laa prepare diri sket.. taleh penat2 dah,kalau nak penat2 pun biar lepas2 tu.. and what a relief to know,on monday is a PUBLIC HOLIDAY!! yeehuuu.. TIDO TIDO TIDO!!!

so........................................... i better stop here,katil dengan bantal dah panggil2 untuk bermesra.. tarik comforter and.. ZzZzzZzZzZzzzzzzZzzZZZZz

Tuesday, October 21, 2008

today is tuesday teacher

that means i have 4 days to go.....










gulp.. still counting............................................

Sunday, October 19, 2008

to let it out or not to let it out

heheh tajuk je konon dah abis mysterious laa kan? i am very much wanted to jot "things" down,but i just can't.. *of course there's a bloody reason why* i had one helluva of weekend,very tiring -mentally and physically.. tapi hebat,berjaya mengatasi jugak.. hehehe

aaaarrrgghhhhhhhh nak tulisssssssssssssssssssssssss,nak tulisssssssssssssssss pasal itu,tapi terpaksa hold back.. shit shit shit!! geramnya!! aaa some of you mesti pikir apahal laa ngan dia ni,but some of you jugak tau what the hell is happening with me.. camni laa,kita berteka teki with each other okies?

demmit,susah gila bila kita nak citer something tapi takbleh,rasa cam ada benda tersumbat je kat dada.. whatever shit i'm into rite now,this entri will definitely reminds me of something.. something that is very hard to erase.. it can be anything from everything.. heh~ wwoooaahhh gila babi.................................. hehehehehheh :p



ps : ni yang rasa nak ada meeting ahli tingkap ni.. aduyaaiiiii

Friday, October 17, 2008

insyallah

sangat nervous nak tunggu minggu depan.. on the 25th Oct 2008 insyallah.. iisshh,i hope everything will be OK.. takut jugak.. ada macam2 perasaan sekarang,bayang kan bnyk2 tu semua mix up.. rasa happy,rasa nervous,rasa cuak,rasa risau,rasa ermm rasa yang berbelah bahagi,darab, tambah,algebra,theorem pithagoras *hehe over plak*.. semua laaaaaaaaaaaaaaaaa.. aaa pening gila!!

but all in all,sebenarnya happy and rasa mcm tak sabar jugak.. sbb consider menda ni as the first step utk second phase of mylife.. its a serious matter,no more playing around and stuff.. tapi rasanya tader laa as bad as it sound kan?

seriously after what i've been through,this is what i want.. what ever happen next will be another chapter in mylife.. *berdoa yang terbaik,insyallah. amin* semua orang mesti nak yang terbaik kan? and hopefully life ahead will be bless,dirahmati kebahagiaan.. *amin*

another 8 days to go,yup.. am counting the days.. doakan saya ye. thank u~

Friday, October 10, 2008

day out with the girls

went to pavillion yesterday with the girls,kiky jaja and *joii.. hahahahahahhahha.. watched house bunny,ok laa.. typical punya jalan citer la.. something like this,this one bunny got kicked from the playboy mansion-homeless-met the losers-make them famous and stuff-yadayadayada and bla bla.. ending cam biasa laa,the losers menang and tak jadi loser lagi..


the girls from left to right : jaja,myself,kiky and *joii (miahaha sorry laa beb,aku classify kau as the girls jugak laa ye) lama tak buat entri with pics.. huhuhu

Wednesday, October 8, 2008

demam.. ye demam lagi

haven't update anything since my last entri sbb demam.. yupp DEMAM.. sebelom puasa demam,masa puasa demam,bengkak gusi,lepas raya demam.. DEMAM SEPANJANG TAHUN!!

Friday, September 26, 2008

salam aidilfitri

ye itu laa dia.. selamat hari raya aidilfitri to everyone!!
maaf zahir dan batin..


untuk dear friends,sila laa datang rumah a week after raya,sbb first week ai beraya kat tganu mehh.. heheh.. soalan seperti "takde open hse ke?" "bila turn umah kau nak buat makan2 ni?" dan semua yang agak bunyi cam lebih kurang sama sekali tak dilayan.. datang aje okes? kalau ada rezeki bleh laa makan2 kalau tader kuih raya kan ada,kalau kuih raya dah abes,biskut kering ada,kalau tader gak,paling chokia pun air sirap.. apa kes ni,datang nak beraya ke datang nak makan2 minum2 sedap2 ni? huhuhuhu.. tapi percaya aahh,aku tader laa sekedekut tu.. heheh,so again SELAMAT HARI RAYA UNTUK SEMUA,MAAF ZAHIR BATIN!!

Thursday, September 25, 2008

suruh pegi sekolah berbagai alasan..

this is my conversation with my brother on msn earlier this morning :

wanie said:
orang pagi2 belajar bukan nye main bola
iqbal freestyle said:
kerek eh
iqbal freestyle said:
ambik udara segar la
iqbal freestyle said:
sekarang dah belajar
iqbal freestyle said:
tulis surat untuk hari isnin rabu khamis
iqbal freestyle said:
tulis dalam satu surat
iqbal freestyle said:
anti saya bayar
wanie said:
aaarghhhh tader masa aku

yup,pagi2 masa nak pegi keja tadi dah tgk dia main bola.. amik angin katanya,pastu end up,kakak dia ni jugak kena tuliskan surat ponteng skolah.. surat ponteng tu pulak mmg dah ada dalam pc kat office ni.. tinggal edit alasan dgn date je.. tapi kali ni,biarkan dia.. dah laa nak PMR buat perangai mcm dah abis skolah.. tapi ramai org kata,adik mcm kakak.. erkkk? ye ker? hahaha..

ps : ni laa budak yang datang sekolah seminggu 2 3 kali.. lagi 2 hari tu biasanya burn baby burn..


Wednesday, September 24, 2008

betol-betol mencabar minda

bulan puasa ni macam2 pulak dugaan dia.. sakit itu sakit ini.. perggh mana bleh blah ok? haritu masa awal2 puasa demam,demam yang terok jugak la.. sampai taleh bangun,batuk2 yang ganas,flu yang dasyat sampai bleh automatically tak smoke for almost a week,OMG!! nways pastu period pulak,biasa laa senggugut apa sumer.. killing wooo!!

and now,dah nak dekat seminggu sakit gusi.. gusi bengkak~ ni yang paling mencabar skali laa.. dah laa bulan puasa pastu dia punya sakit berdenyut2 sampai effect gigi.. pastu bengkak tanak elok2.. wtf? haihhh,skang makan pun dah tak efektif mana.. perot tu lapar je.. taleh kunyah woo~ kalau nak kunyah kena perlahan2.. makan pun menda lembut2 je.. harap2 bengkak gusi ni elok sebelom nak raya! aaaaa nak raya,nak makan best2..

ps : semlm berbuka makan tauhu sumbat (tapi keluarkan timun,yang keras taleh ada) cicah sos,amik ikan sket (no rice sbb taleh kunyah,sob sob) & mango.. tu pun main slurp je.. skang ni slalu main telan2 je makanan tu.. kunyah sket2 je.. mau tercekik! gila lapaaaarrr~ wwuuuuu~

Thursday, September 18, 2008

i'm praying for my happy ending

i'm hoping that "all this mess" will end soon..










i'm praying hard for my happy ending.. pray for me too.. insyallah
amin.

Tuesday, September 16, 2008

akhirnya..

aku menangis jugak tadi selepas percubaan menyekat airmata semalaman tidak berjaya.. suka atau tidak dengan fakta sebenar aku harus terima.. susah,sangat susah dan sangat perit untuk aku terima,let alone deal with it.. tapi apa patut aku buat? aku sangat stuck and jam dengan semua ni.. dan aku belom berani untuk berdepan..

petunjuk kah semua ini? di bulan ramadhan yang diberkati.. aku harus kuatkan semangat untuk menjadi lebih tabah..

aku akan cuba.. insyallah





personal note to dearest kakyah : thank you for comforting me at times when i can't even think straight.. u were there to witness my weakness.. i felt like a little child when u held me that way..i just cudn't help it.. nangis and nangis and nangis.. sorrrryyy..

ntah apa kena pun tatau la

kadang-kadang aku pelik dengan perubahan diri sendiri.. nak nak dari cara pemikiran.. ada je menda bukan-bukan nak pikir.. pelik laa.. its like as if i can't make my own decision..

attitude pun kadang-kadang bercelaru gak.. apa neh? haiyooo.. aku sakit ke apa? ke ni tanda tanda untuk ke hospital bahagia,muahahaha.. mintak jauh la bulan2 posa ni.. mulut nak jahanam je..

apa-apa pun aku harap perubahan diri ni tak effect untuk benda2 lain.. dia just datang mcm angin je.. sekali lalu je laa harap2nya.. *tapi cam dah selalu je lately ni*

atau..

maybe perubahan hormon? isshh gila gedik ayat~ hahaha *aku bosan laa*

Tuesday, September 9, 2008

tanda

terasa sudah tak lama.. sabtu ini si dia akan datang ke kl dan berbuka puasa bersama.
ahad akan bersama mencari gelungan itu untuk dijadikan tanda. iya,tanda... rasa seperti tak percaya,makin dekatkah waktu itu? *terdiam,namun tersenyum..

akan dikhabarkan berita gembira itu nanti kepada kawan-kawan untuk sama2 meraikannya.. doakan aku bahagia~ amin..

*masih senyum..

Monday, September 8, 2008

until the time is through

k the title above is the title of a song.. by a british boyband - FIVE!!! yay *claps*
nways tadi kat office cam teringat pulak lagu ni,so tros search kat youtube.. jeng jeng jeng!! terpikir nak post kat blog.. yyaerghh brilliante!!

tatau kenapa but i really like this song,alaa zaman skolah2 dulu kan primary school,mana nak reti minat lagu lain,mesti boybands punya la.. dtg pulak kalau dgn pakej good looking kan? suara kemik cam nick carter pun sedap jugak.. hehehhe,dulu bsb,boyzone (siap beli jam swatch boyzone tu,gila semangat ann) 911,five,code red mmg minat gilaaarrkkk! tapi n'sync cam tapenah masuk dlm list.. tatau laa nape..

anywaaaaaaaaaaaaaaayys,this is the song.. cuba dengar,siap paste lyrics lagi tu..




Now and forever, Until the time is through

I can't believe it, I don't know where to start,
No baby, So many questions deep inside my heart

Give me a moment before you go,
There's something you ought to know.

[Chorus]
Baby now and forever,
Until the time is through (Until the time is through),
I'll be standing here,
Waiting and never give up my faith in you (Give up my faith in you),
Trying to make it clear,
Without your love, I'd be half a man, Maybe one day, You'll understand,
Now and forever, Until the time is through

I'll be waiting!

How can I tell you, so that you can see,
You know that, Love has a meaning,
When you are here with me (When you are here with me baby)

Give me a moment before you go,
There's something you ought to know.

[Chorus]
Baby now and forever,
Until the time is through (Until the time is through),
I'll be standing here,
Waiting and never give up my faith in you (Give up my faith in you),
Trying to make it clear,
Without your love, I'd be half a man, Maybe one day, You'll understand,
Now and forever, Until the time is through

There is no one to comfort me,
Here in my cold reality,
I'm searching for words,
What can I say to make you see.

Baby now, Until the time is through, I'll be Here. [2X]

[Chorus]
Baby now and forever,
Until the time is through (Until the time is through),
I'll be standing here,
Waiting and never give up my faith in you (Give up my faith in you),
Trying to make it clear,
Without your love, I'd be half a man, Maybe one day, You'll understand,
Now and forever, Until the time is through

Sunday, September 7, 2008

nak tercabut dada

demam dah ok,panas badan dah kurang.. kuantiti cecair mukus dalam hidung tinggal baper percent je *walaupun slalu kena hembus,tissue dah abis berkotak,hidung dah pedih*..

tapi batuk? still champion.. sampai sakit2 kepala,dada jangan cakap la beb,rasa nak tercabut.. kenapa eh? rokok dah tak sentuh hampir 4 hari *wow!!!!!! unbelievable? believe it..*

owh,masih minum ais rupanya... *heh,duhh padan muka



ps : pukul 1232hrs.. lapaaaarr laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (owh,dah start berpuasa balik lepas 2 ari ponteng sbb sakit..) err,lagi 7 jam lerr,mari mengira waktu.

Thursday, September 4, 2008

satu dugaan

bila tengah puasa,tetiba demam.. mmg demam ni dah dtg hint dia sebelom puasa arituh tapi tetiba arini pulak dia demam btol2.. mmg dugaan..

sangat tak larat woo.. badan rasa bahang je,blom lagi hingus meleleh tanpa disedari.. hidung tersumbat ok.. harapkan suara je belom rock lagi.. yang tu minta dijauhkan sangat laa.. rasa cam nak buka puasa makan ubat,tapi rasa sayang gila nak berbuka (waaaaaahh,terkejut dgn perubahan diri sendiri.. kalau tak dulu,laju je berbuka.. tapi skang? alhamdullilah..)

patutnya arini office balik pukul 3pm. tapi cas cas tak larat tu memang ketara kul 140pm dah kluar.. sampai je rumah teros tido dengan baju kerja + sweater + tag office.. itupun ingat nak bawak handbag tido skali.. tapi biar realistik sket kan?

ps : demam2 tak larat pun boleh lagi online kan? siap tulis2 blog lagi.. bukan apa,si dia nasihatkan untuk lawan demam.. jangan buat lembik2,lagi laa tak sihat.. so skang tgh cuba,kalau pengsan salahkan si dia.... heheheh

Tuesday, September 2, 2008

26th August 2008

this is what i received from him on 26th August.. hahah surprise surprise haa? you really got me this time.. i was bouncing and screaming my lungs out bila dapat ni.. bayangkan laa,penat2 balik keja tgk2 ada satu envelope yang BESAAAAAAAAAAARR gila for me.. one look at it dah tau dari siapa.. thank u sayang,i love u so much!!

ps : yours is coming just wait!!

From Ery And Aifaa

heyy guys, i know its been quite a while since my last entri. my bad,yeah i know.. i just didn't find anything interesting to talk about.. yeah boring me,boohhoo~ anyways...

last sunday before puasa,my friend ery and aifaa organized "the reunion : its-been-a-while-since-everyone-dapat-lepak-sama" at Tgi Fridays in Pavillion. So yeah it was really good to have everyone,well not everyone was there - Apit,Odey and Shunterd tader.. minus apol sbb dia mmg dah tanak balik Malaysia.. hehehe

We had a really good late lunch.. We ate everything we can,almost everything on the menu kitaorg order,sbb makan sumer lain2 dish dia.. hehe.. tapi yang tabest,masa tgh makan,my stomach buat hal.. sakit cucuk cucuk,maybe sbb minum coke kot.. errkk? we had our pics taken and stuff bla bla bla.. but seriously its been a while jugak laa.. i cudn't even remember when was the last time we had our pics taken ramai2 mcm ni.. and of course the bills - kachinggg~ was paid by ery and aifaa.. aauuuwww.. so sweeeeet~ THANK U DARLINGS!! next,taken from amy = let's have Carls Jr!! heheh

front row from left to right : wawan,meong,ameng,tot & wanie
back row from left to right : epah,fareed,ery,amy & bean

tak sempat amik gambar food sbb sumer org lapar gila.. concentrate kat makanan.. lepas makan,my friend ameng tak boleh tgk langsung dessert let alone rasa.. sbb dia dah terlmapau kenyang and nak muntah.. hehehe

Sunday, August 24, 2008

Convocation Day, PICC 23d August 2008

ok first of all,entri ni mmg stuck kat sini dr 24th August arituh.. tatau kenapa,tapi mcm susah gila nak dapatkan the right word for this entri.. so here it goes :
alhamdullilah akhirnya berjaya jugak convo,it was held at Putrajaya International Convention Centre.. kalau tak sbb nak convo i guess i will never step foot here.. tempat cantik sangat.. the hall was great and all.. i was hoping to see everyone - my classmates.. but unfortunately tak semua datang.. tatau laa kenapa.. left were only my good friends.. my friend Iqtaquffie who lost his dear mother to stroke were strong enough to be there.. Takziah to u and ur family Iq..


habis convo mcm biasa,amik gambar and everyone.. yup ALMOST EVERYONE at least has one bouquet of flowers.. well i didn't get one from my parents,it was sad tho'.. but hell,in the end to the dustbin it goes.. (ni cakap org sedih tak dapat bunga).. tup tap tup tap,auntie shamsiah,kiky's dearest mother bought me one bouquet.. aauuww thank u so much auntie.. nak nangis je rasa.. i didn't spent much time lepas habis.. just a few chit chat and hello and congratulations and off i go~

ditag - oleh gaban

The rules of the game get posted at the beginning. Each player answers the questions about themselves. At the end of the post, the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves them a comment, letting them know they’ve been tagged. Let the person who tagged you know when you’ve posted your answer.

*********************************************************************************

What were you doing 5 years ago?
5 years ago,ada kat college belajar day and nite.. menghabiskan duit parents,seorang yang tidak mempunyai wawasan hidup.. joli katak je tau.. hihkihkhihkik

What were the 5 things on your to do list today?
1. kemas bilik yang dah mcm tongkang pecah
2. keluar lunch ngan family
3. bayar bil maxis (tapi tutup.. haihhhh..)
4. tuntut janji2 manis ayah
5. tgk closing olympic

What are 5 snacks that you enjoy?
1. super ring
2. garlic bread & mushroom soup.. (pergghhh...)
3. marks & spencer nyer cookies (meleleyyhhhhh siot..)
4. ROCKY chocolate
5. corn in cup

What are 5 jobs you've had?
tak penah ada sampai 5 keja.. sbb sibuk study je eversince habis skolah.. pandainya tetap tidak.. hehehe,tapi boleh laa.. nways setakat ni ngam ada 2 je..
1. Celcom - Customer Service (gila puaka punya keja..)
2. Currently working as Admin dekat satu office ni.. :)

5 people I want to Tag:
seriously aaa,cam tader mood nak tag org.. janji dah jawab annn.. screw the rules!!
rules are made to be broken!!
chaiyokk!!!

ps : gab,aku dah jawab.. stress je aku ngan kau ni.. haihhhhhhhhhh

Thursday, August 21, 2008

somethings are better left unsaid..

don't u guys think so?

*haihh sakit dada gegila pulak arini.. the best thing is kurang kan merokok.. senak dada weh!

dear god,matahariku kamu dan kamu

Ada dua cinta di hati
Belum bisa aku pastikan
Bila aku harus memilih
Sepertinya cinta takkan memilih

Goncangan jiwa makin hebat
Ruang hati makin bergoncang
Degup jantung semakin keras
Bila kubersama kamu dan kamu

Memang cinta tak bisa memilih dengan mata
Maka biar saja kunikmati perasaan ini
Biar waktu yang berbicara tentang semua
Pasti aku dan cintaku akan berlabuh

Ada dua cinta di hati
Biar saja ini terjadi
Selama aku bisa menyimpan rahasia kita hanya untukku

Ada dua cinta di hati
Belum bisa aku pastikan
Bila aku harus memilih
Say what?
Aku takkan memilih

***************

Tertutup sudah pintu pintu hatiku
Yang pernah dibuka waktu hanya untukmu
Kini kau pergi dari hidupku
Ku harus relakanmu walau aku tak mau

Berjuta warna pelangi didalam hati
Sejenak luluh terhening menjauh pergi
Tak ada lagi cahaya suci
Semua nada beranjak aku terdiam sepi

Dengarlah matahariku suara tangisanku
Ku bersedih karena panah cinta menusuk jantungku
Ucapkan matahariku puisi tentang hidupku
Tentangku yang tak mampu menaklukkan waktu

dengarlah matahariku suara tangisanku
ku bersedih karena panah cinta menusuk jantungku

****************

A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love
Hope is hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can't help but wish that I was there
And where I'd love to be, oh yeah

Dear God the only thing I ask of you
Is to hold her when I'm not around
When I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
'Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again, oh no
Once again

There's nothing here for me on this barren road
There's no one here while the city sleeps
And all the shops are closed
Can't help but think of the times I've had with you
Pictures and some memories will have to help me through, oh yeah

Dear God the only thing I ask of you is
To hold her when I'm not around,
When I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
'Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again

Some search, never finding a way
Before long, they waste away
I found you, something told me to stay
I gave in, to selfish ways
And how I miss someone to hold
When hope begins to fade...

A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love
Hope is hard to find

Dear God the only thing I ask of you is
To hold her when I'm not around,
When I'm much too far away
We all need the person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
'Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again



***********************



mari kita menyanyikan lagu2 ini,setlist utk karaoke maybe? hihkihkhih

Wednesday, August 20, 2008

semalam penat,so tido awal..

semlm penat,bila balik tu mmg dah rasa ngantok2.. plus semlm tader sesi borak2 panas telinga ngan sayang so tido laa awal.. agak2 lebih kurang dlm pukul 10 camtu la kot,terlelap..

kroh kroh ZZzzzZzZZZzzzzZZzZZ

situasi 1

"wanie,tak keja ke? arini ke raptai convo tu? wanie... owwhh wanie.." sayup2 je dgr suara mama "aaaa? arini ari apa?" jawab sambil tarik2 selimut lagi.. cijukk aa~ "rabu" "aaa? ehh skang kul baper ni ma?" "pukul 740.." mama jawab dengan rileknyaa.. tgk jam cam kul 744am je.. alaa 4 menet mana ada beza pun.. hihkhihk

situasi 2

"heloo kakyah......." (tak abis ckp dah kena potong) "elelelele,tayah laa berlakon2 pagi2 ni" kata kakyah yang mmg tak caya langsung.. "ehh tak kakyah ni serius ni serius baru bgn,kakyah katmana? sorry sangat2" "ehh la ye ker?" jawab kakyah bila dah pecaya.. "aaa bagi saya sepuluh minit ehh.. saya sampai satgi"

haa ni laa akibatnya bila tido terlebih masa sangat.. yang pelik tu kenapa alarm tak berbunyi? ataupun bajet tekan snooze tapi sbenarnya stop alarm clock tros.. tanpa rasa bersalah jumpa kakyah kat craven mata bengkak2.. baru laa rock beb!!

ps: agak sket ehh,sempat mandi ok.. tau sgt mesti ada mulut2 puaka kata gua tak mandi..

Monday, August 18, 2008

this is what i do early morning in the office

i came to the office today doing absolutely nothing (not that i don't want to,but there's nothing for me) so i decided (like everyday) to surf around the web,check on everything i can on the net (like celebrities gossip,read online papers,myspace,facebook,emails bla bla,yeah i know.. bowhraayyngg!! nways i got stuck like GAM GAJAH doing quizzess,me myself,i was shocked..
contoh quiz how skeptical are you,who's your inner pop star,your boobies name.. but then again,i was bored to death.. hahahahahha..

nways i decided to paste this thingy here.. just for fun okayh? nothing serious about it.. so plss..




What Norzawani Means



You are very intuitive and wise. You understand the world better than most people.

You also have a very active imagination. You often get carried away with your thoughts.

You are prone to a little paranoia and jealousy. You sometimes go overboard in interpreting signals.



You are well rounded, with a complete perspective on life.

You are solid and dependable. You are loyal, and people can count on you.

At times, you can be a bit too serious. You tend to put too much pressure on yourself.



You are wild, crazy, and a huge rebel. You're always up to something.

You have a ton of energy, and most people can't handle you. You're very intense.

You definitely are a handful, and you're likely to get in trouble. But your kind of trouble is a lot of fun.



You are incredibly wise and perceptive. You have a lot of life experience.

You are a natural peacemaker, and you are especially good at helping others get along.

But keeping the peace in your own life is not easy. You see things very differently, and it's hard to get you to budge.



You are usually the best at everything ... you strive for perfection.

You are confident, authoritative, and aggressive.

You have the classic "Type A" personality.



You are very charming... dangerously so.
You have the potential to break a lot of hearts.
You know how what you want, how to get it, and that you will get it.

You have the power to rule the world. Let's hope you're a benevolent dictator!

You tend to be pretty tightly wound. It's easy to get you excited... which can be a good or bad thing.

You have a lot of enthusiasm, but it fades rather quickly. You don't stick with any one thing for very long.

You have the drive to accomplish a lot in a short amount of time. Your biggest problem is making sure you finish the projects you start.



so yeah yang tulisan senget2 tu,cam reflects myself gak laahh.. tehehehehe..
and maksud sebenar NORZAWANI ialah CAHAYA KEBIJAKSANAAN.. alhamdullilah..

Wednesday, August 13, 2008

sangat tak baik okeh..

sape tgk opening olympic the other day? kan ada budak comel baju merah with ponytails nyanyi lagu kebangsaan dorang kan? cute kan budak tu? tapi rupanya dia miming je..

tak kisah laa bab mimimng tu.. the real talented singer rupanya org lain.. and chinese people tanak the real singer nyanyi sbb dia tak comel and gigi tak rata..

tssk tsssk tssskk,sangat TAK BAIK OK!! she's only a child.. apa yang dia tau? kalau dia baca newspaper kata dia tak comel sbb tu dia tak boleh nyanyi in front of 91000 crowds tu mesti dia terasa.. JAAAAAHHHAAAAAATTT gila kot~ isshh kesian dia..


pics : yang kiri tu yang the real singer.. yang kanan hanya miming.. isskk ada ke ckp mcm tu kat budak kecik... budusss~

Tuesday, August 12, 2008

sabtu lepas pegi pd ngan collegemate buat bbq and lepak2 sampai lebam for two days.. perhimpunan melepak ni dihadiri oleh, diri sendiri,kiky,aser,jaja,tom,gb,angah,joii,izzah,lan,ejat,
shaza,fizi,raina and iq.. nak citer panjang2 malas.. tapi lepak2 laa 2 ari tu.. pastu bila nak balik
kl singgah masuk melaka jap.. bla bla bla.. balik kl.. nah tgk gambar..







balik kepenatan cam biasa aaahhhh~

Saturday, August 2, 2008

Caliban Live in KL.. gila babi apa??

2nd August 08 - 1153pm
baru balik ni beb,tapi over excited gila nak jugak upload gambar ni.. tak kira aahh korang nak cakap apa pun.. nnt gua citer laa apa jadi,penat ni.. otak pun tak berfungsi nak reka ayat,jalan citer.. so apa kata layan je dulu gambar bawah ni,walaupun 3 keping,tapi gua cakap lu,ni CALIBAN ni.................... lu gila apa???? hahaha.. show off sket je geng.. heheheh






haihhh.. in love gila ngan si joned atas ni.. ich liebe dich bebeh!!


3rd August 2008 - 1050am : arini kul 1053am,bangun2 tayah mandi pe sumer tros online,fikir nak update blog.. hehehe,gila tak sabar2.. citer dia camni,semlm kul 1230 mandi,pakai apa yang patut,kiranya bersiap la.. dlm kul 130 kluar dr umah,bla bla dlm kul 2++ sampai MCPA. tunggu joii jap,makan2 McD sket,pastu masuk MCPA. dari luar dah dpt dgr band soundcheck. tapi masuk je mcpa dah rasa frust.. aiyoyoyyoyoy skali dia buat venue atas laa pulak,mati2 ingat dia amik hall bawah yang besar tu.. cibai,hati dah berkira2 nak balik sbbnya dah terbayang mesti pack gila, panas cam neraka kat atas tu.. tapi demi Caliban aku gagahkan diri jugak..


dahla beratur tunggu nak masuk berzaman rasanya. band tgh soundcheck,kata kul 2 start tapi biasa aah kan,janji janji manis mu memang slalu ditepati.. heh... tgh dok tunggu2 dapat masuk tu skali, line-up Caliban lalu depan mata beb.. VAVIK tak caya siall... tergamam jap kat situ.. bajet nak snap gambar sat lagi camera buat hal pulak.. weyyhhh time2 camni lak dia nak buat perangai. sumpah seranah aku dlm hati.. cinabeng,melepas harapan nak tangkap gambar.. tapi sesungguhnya aku redha dgn dugaan,depan mata tapi melepas camtu je.. bukan senang beb...


anyways time yang ditunggu2 pun muncul tiba (hehehe) naik je kat atas,revenge tgh perform.. perrgghhh gila layan band ni,first time tgk live.. not bad not bad.. lepas revenge turn elergy.. ok ok ah,pastu OCK nyer turn.. last show kot utk OCK.. eh ye errr?? by this time sbenarnya aku dah rasa lemas terkepit tak bernafas sumer ada,bak kata joii paru2 dia bukak kecik je utk bernafas.. aku ajak laa si joii ni turun utk minum2 and amik udara segar sket.. lapar pun lapar time ni.. so kitaorg pun bukak langkah untuk gi mapley depan tu,tgh menapak nak gi mapley aku terpandang satu van ni.. skali......... jeng jeng jeng "joii joii,patah patah balik patah balik patah balik" ada dekat 500 kali aku ulang ayat patah balik tu.. aku angin je tgk si joii ni buat muka blur.. "weh kau nampak tak sape dlm van tu? caliban bodoh.. aku nak tangkap gambar cepat cepat!!" aku buat perangai jakun aku kat situ juga.. walaupun joii mula2 segan ala2 kera tapi aku tak pedulik,aku redah.. nahhhh 3 keping tros,ngan andy,marc and patrick.. joii pun join sekaki.. haihh bukan senang beb,aku tak pernah mimpi nak dpt sumer ni.. tapi semlm,wah wah.. tak percaya,sumpah aku tak caya langsung beb.. aku tangkap gambar ngan caliban??? aku?? tapi sayang tak dpt signature.. tu tak penting ahh janji ada gambar,jgn tamak beb.. org tamak slalu nya mmg tamak.. hehehhe.. masa tu aku excited gila babi nak tangkap gambar pun gigil2.. cam org sakit parkinson.. hahahahha,punya excited kitaorg terkekeh cam org ilang akal.. dah taleh cakap dah masa tu,bantai tergelak2 je.. dada rasa cam nak tercabut je.. tapi bila tempat ramai crowd aku ngan joii control perasaan.. ikutkan hati nak jerit kuat2.. hhhaha.. joii nak terbalikkan meja.. apahal? tu over aa beb.. hahahahaha isk isk tak caya siall.. heheh


selesai makan and mengexcitedkan diri,kitaorg pun naik atas ngam tgk Myproof,pastu restraint. aku dapat tempat menarik jugak laa, thanks to sara.. aku panjat kusi puas hati.. clear view.. hehe,tapi sbenarnya dah tak berapa nak bernafas laa.. tapi buat2 gagah jugak.. pejam celik pejam celik layan band,it's time for CALIBAAAAAAAANNN!! aku lompat2 tatahan.. sumpah caliban mmg gempak nak mampos.. taleh nak describe siot,kena tgk sendiri utk ada own exprienced.. serious hell dude!! tapi aku rasa sbenarnya,aku dah tatahan duk dlm tu,sempat layan dalam 6 lagu camtu kot,aku pun tros men"chalo"kan diri dr venue.. sbb aku terpikir sblom aku pengsan cam 2 budak pompuan td baik aku chow.. kang menyusahkan org lain pulak ann.. tempat sumpah panas nak mampos,pernafasan kurang,dapat pulak ada lahanat mana smoke dlm tu.. btol2 tepi aku.. barua lu....


bila sampai bawah dapat udara rasa lega nak mampos.. haihh,beli air sebotol minum sepuas2nya.. badan pun dah lencun rambut pun ntah hape hape.. serabai gila.. tanak aku tgk cermin takut pengsan tgk rupa sendiri.. aku turun sorang2 je masa tu,tunggu joii.. lepas joii turun kitaorg nampak band myproof buat sesi bergambar.. join skali,mana tahan tgk camera ni.. pastu sempat jugak bergambar ngan Myo OCK..

hehe,gediks okeh! tapi gambar2 tu kat camera joii,aku blom sempat amik.. nnt dah amik comfirm aku upload.. hehehe. overall utk Caliban live in KL ni sbenarnya aku puas hati gak laa,cuma next time berharap kalau organizer dpt venue yang lebih awesome mesti crowd pun lebih selesa ann.. but still ahh,2 thumbs up utk semua2 yang terlibat,crowd ke organizer ke band ke.. semua aaaahhh! wooohhooooo!! balik... abes citer!!

Thursday, July 31, 2008

takda maknanyaaaaaaaaaaaa

entri ni menggambarkan bertapa bosannya saya sekarang..
ye saya sangat bosan.. bosan bosan bosan.. senangkan kan?

SAYA BOSAAAAAAAAANN dan sbb itula entri ini juga membosankan..
esok dah masuk bulan august? masa cepat sungguh berlalu.. hmmmmmm..

august,september,october... november,december..
2009 - tahun yang baru? tapi..............

Monday, July 28, 2008

kl-ipoh-kl..

penat,yup. mmg penat tapi best. hehe.. i went to ipoh last saturday,alhamdullilah to make it short,everything went smoothly.. amin.. sape yang tau,tau laa kan apa dia.. hehehe..

nways masa kat ipoh,jalan2 a bit,get to know ipoh (aicece ayat),lunch at so called nasi ganja,i wonder why they called it as nasi ganja,hmm no idea though.. after lunch,pegi beli barang sket and went straight to his house, untuk "meet the parents" session.. again alhamdullilah,rasa nervous hilang slow2,i felt very comfortable with his parents.. such a nice person.. makan2 sket,walaupun sbenarnya cam susah gila nak telan.. cuak still ada.. heheheh.. habes sumer,around 6pm chow balik kl.. agak penat dah masa tu,masuk kl kat area bb jamm gila.. buat semak kepala je,dah laa penat,automatically tros berangin2 je satu badan.. haihh..

called him early in the morning sbb kali ni turn dia pulak.. hehehe,mari membuli!! we spent the whole day together with my family,jalan2,makan2,tgk batman (gila bosaaaaaaaaaaaaannn,jgn tgk.. kena tipu ngan eryana kata best.. liar liar!! ayah pun kata bosan) makan2 lagi and.... end of the day.. hmmm.. sangat penat,tiga hari tido tak cukup,tapi kesian lagi si dia,sbb kena balik ipoh malam tu jugak.. sorrryyyy love..

but overall,i had fun,tons of fun.. seriously.. sangat bersyukur..

and sayang,thank u so much for everything.. i love u always!

ps : gila tak larat dah,tak sabar nak tunggu abes keja nak balik.. nak tidooooooooooooooooo!!

Wednesday, July 23, 2008

christian,the lion

aaa.. pasni nak amik lion jadi pet laa..
watch the video




tersentuh hati tgk..

ps : tension weyyhh,link comment kat bawah ni buat perangai.. kadang2 ada kadang2 tak.. camne nak btolkan eh? heeeeeeeeeeeeee..

Tuesday, July 22, 2008

my J..

i have a pet just like everyone else.. hehehe,tapi dia nya ialah seekor beruk! hehe.. nama dia J..


ye J.. tapi tader kena mengena dgn sesiapa mahupun hidup atau mati ok? hehehehe.. before J ni kitaorg penah ada 2 beruk yang lain,satu nama Rai, satu lagi nama K.. tapi 2 2 ekor tu mati secara tragis.. yang Rai mati sbb tertelan MANGGA.. bukan buah mangga,tapi mangga PADLOCK tu.. tatau laa camne dia bleh tertelan.. gila ganas.. pastu yang si K pulak mati sbb terjerut leher sendiri ngan tali.. tu laa suka sgt terkinja2,dah terbelit.. kira kes suicidal gak laa kot.. heheh

entri ni saja untuk suka2.. nak kenalkan org dgn si J ni.. J ni kesayangan my dad gak laa.. sbb dia yang amik and bela dr kecik.. so J ni agak manja ngan my dad kalau nak dibanding kan dgn org lain dalam rumah tu.. tapi J paling tak suka Iqbal,my younger brother.. hehehe..

tapi J ni cam busuk hati sket.. makan pun pelahap.. pastu suka tunjuk eksyen buat stunt bukan2.. kang mati secara tragis cam 2 ekor atas tu baru tau.. haihhhh.. nah ni gambar si J





ps : percubaan untuk menjadi Adebayor..

Monday, July 21, 2008

thank u joii

i dedicate this entri to my so-annoying-and-get-on-my-nerves-but-gila-kelakar friend, hazizul hasni bukan nama sebenar,hanya nama samaran. nama timang-timangan ataupun nickname dalam bahasa inggeris.

personal msg to joii : "dude thank u so much arituh tolong ayah aku maghrib2 hari.. aku pun tak paham kenapa ayah aku suka tunjuk hebat time maghrib.. time lain tanak pulak dia panjat bumbung umah aku tu.. sbb u know,time maghrib ni apa2 pun bleh jadi.. but thanks again kat kau,yang bnyk jugak membantu.. nak banding kan ngan maid aku tu.. KAK WANIE KAK WANIE pehal ntah.. rasa nak sepak je dia.. and thanks jugak sbb tolong jaga monyet tu dari masuk balik compound rumah.. dah la besar gila monyet tu.. siot btol.. owh and pasal spaghetti mak aku masak tu,next time kalau mak aku masak lagi aku pos laju je kat umah kau ok.. and lenkali tolong abiskan air coke yang aku bancuh utk kau tu.. kecik hati aku tgk kau minum air aku bancuh tak abis.. tak sedap ke coke aku tu? so thank u again to you joii or better knows as POII bak kata ayah aku.. ntah kenapa dia panggil kau POII pun aku tatau walaupun dah bnyk kali aku kata nama kau joii.. bila nak ckp sal kau je dia mesti sebut POII.. POII pun POII laa aaannnnn? heheh..."

ni link pengalaman yang dicerita kembali oleh POII/JOI = sila baca disini!

news update (21st July 2008) : thank u joii sbb belikan aku tiket kumpulan ghazal terkenal dr german -Caliban!! weeehhuuu..

Monday, July 14, 2008

the ring

it was given by him on sunday 13th July 2008 - 830pm - Ampang



THANK U and I LOVE YOU ALWAYS FOR ETERNITY..

serangan monyet

last sunday morning,my hse kena serang ngan monyet.. wild monkeys.. mana ada takut.. pastu monyet2 ni jahat,makan rambutan neighbour,pastu nak cr pasal dgn J (my pet,seekor beruk!) hehehe.. skali serang dekat 7 ekor,main taktik keji pulak tu,serang depan belakang rumah nak curi makanan.. tapi kesian laa sbb habitat monyet ni org dah nak buat development,tu sebab la monyet ni merayau2.. nways,here are the pics yang sempat snap..


NEWS UPDATE : semlm 15th July 2008 monyet ni mengganas lagi,dtg serang dapur teros.. amik bahulu,roti,and ayam mentah.. monyet makan ayam mehh? baru tau.. monyet pencuri!!! cissss


NEWS UPDATE 2 : semlm jugak (mengikut hari entri ni diupdate) iaitu pada 19th July, monyet ni dah semakin berani.. cissss!! rupanya2 dia bersarang kat atas bumbung.. agak laa weyh,mentang2 org bela beruk dia ingat ni port agaknya.. dah jadi satu kerja pulak ayah panjat bumbung halau dorang.. iskkkk.. nasib baik kebetulan joii dtg umah semlm.. dia laa yang tolong ayah,thanks joii!! monyet,kau tunggu.. aku tembak kau nnt!!!


Thursday, July 10, 2008

hello...

ring ring ring (kat office)..

w : helo
f : helo,wanie please..
w : *aa sape pulak ni..* helo..
f : helo,wanie please..
w : yes speaking,who's on the line.. *ni siapa ni,suara tak konfiden lagi..*
f : sayang.. hehehe
w : ek nen...

rupanya si dia cuba men'surprise' kan diri.. tapi tak jadi.. hehehe bluerrkkkk~
plss try again! hehehe

Wednesday, July 9, 2008

dishwalla

aaaaa lama tak dgr band ni.. suka gilaaa lagu ni jugak..

this is the last time
that I'm ever gonna come here tonight
this is the last time - I will fall
into a place that fails us all - inside

I can see the pain in you
I can see the love in you
but fighting all the demons will take time
it will take time

the angels they burn inside for us
are we ever are we ever gonna learn to fly
the devils they burn inside of us
are we ever gonna come back down-come around
I'm always gonna worry about the things that could make us cold

this is the last time
that I'm ever gonna give in tonight
are there angels or devils crawling here?
I just want to know what blurs and what is clear - to see

if I was to give in - give it up-
and thentake a breath - make it deep
cause it might be the last one you get

be the last one that could make us cold
you know that they could make us cold
I'm always gonna worry about the things that could make us cold

tatau kenapa nak kena paste lyrics utk entri ni.. nways enjoy!

Monday, July 7, 2008

pagi ini

pagi ni pegi socso nak buat contribution.. kul 810am dah tercangak kat depan socso tu,bajet kaunter bukak kul 830 ghupe2nye pukul 745,kalau tau masuk awal2.. keja pun siap awal..

so cam biasa pegi la buat apa yang patut.. dah settle sumer,dia bg envelope ngan borang caruman apa ntah,so dgn konfidennya ckp thank u dan bgn angkat bontot berjalan kluar... sambil jalan tu sambil sibok nak masuk kan kertas dlm envelope.. skali......
KEDEGANNNGG!! sakit kakiku tuhan je yang tau.. dgn perasaan kelam kabut serta terhegeh2 dan menahan sakit gua terlanggar satu signboard ni.. kakyah walaupun org kata to the rescue,dia punya gelak tetap gelak.. no mercy beb org kata.. nasib baik tader customer lain.. haihhh..

dah laa sampai office kena kepet ngan lift pulak.. haihh,gila aahh.. moral of the story tolong jgn kabut sangat.. memalukan diri sendiri..

ye saya sangat kabut orgnya.. tatau camne nak perbaiki diri.. kes nak terlentang jatuh tergolek dah sgt sinonim dgn diri ini.. haihh

di tag oleh cempaka (nama sebenar)

memula sorry sbb lambat reply.. aa busy kot,tapi skang bleh laa jawab2.. :)


1. Do you believe in love at first sight?
percaya sbb it happened before. hehe. tapi agak berisiko.. pls take note!

2. Have you ever felt stupid? Why?
Depends on the situation. Tapi takpe,there's always a book about dummies guide for stupidiness. Why? Punya suka laa nak rasa stupid ke tak..

3. Where is the place that you want to go the most?
To be honest,ITALY is the place. teringin gila tenuk beb pegi sana. Slalu tgk kat dicovery travel and adventure je. Melelehhhhhh air liur tgk..

4. If you can have 1 dream to come true, what would it be?
Nak jadi kaya raya. Masa skang ni duit menjamin kebahagiaan. Lu org jgn laa kata elehh dia ni mata duitan.. Kehidupan sekarang,realiti ok.. Wang/Duit/Money adalah keperluan yang nyata..

5. Do you believe in seeing a rainbow after the rain?
Ni pepatah inggeris ni.. Yes i do.. Tapi kalau dah nampak langit tetap gelap lepas hujan.. Taleh nak buat apa la.. redha je k? Aicehh,berckp mmg pandai..

6. What do you want to eat at this moment?
Aaaa.. cam bnyk je.. SAYA MMG CHAMPION BAB MAKAN.. Tapi skang rasa nak makan sharks fin soup ngan lobster thermidor.. aaaaaaa sedaaaaaaaaaaaappnya!! Tunggu gaji!!

7. If you win $1 million, what would you do?
Bila dah comfirm apa yang nak dibuat baru tulis boleh? Yang pasti nak kawen ngan si DIA dan hidup bahagia.. Amin

8. If you meet someone that you love, would you confess to him/her?
I don't really have the guts kalau bab express feelings laa.. Malu................... :p so slalunya main hint hint je.. hehe,dah kenal pe sumer len laa pulak citernya


9. Who are the top five people in the world you would wish to meet?
-SI DIA YANG DISAYANGI,slalu dpt top list utk apa pun hehe
-rakan2 yang tetiba hilang dan tak sempat jumpa.. korang pun tau korang sape
-************
-************
-************
3 terakhir ni will update soon la,skang ni cam tatau laa.. misteri laa konon

10. What are the requirements that you wish from your other half?
kena listkan ke? malasssss aa,senang citer.. cukup apa yang ada pada si dia.. dah syukur alhamdullilah..

11. Which type of cars I love the most?
serious skang mengidam gila nak pakai AUDI ni.. tapi kat gambar ni tak cantik,kasi tgk yang kat ampang tu,dah siap modified pe sumer,kaler sumer PERRGGHHHH!!

12. Which do you prefer from your other half? hug? or a kiss?
nak dua dua.. ye saya tamak haloba,tapi apa saya pedulik,dia mmg saya punya saya berhak mintak kedua dua nya mengikut kesukaan saya.. hehe

13. If you have faults, would you rather the people around you point out to you or would you rather they keep quiet?
ye sila cakap depan.. sbb saya jenis begitu jua.. tak payah cover2..

14. What do you think is the most important thing in your life?
to achieve a few things that i have planned sejak kebelakang ni. sangat penting benda ini.

15. Are you a shopaholic or not?
Sangat suka + mmg boros.. tanpa kawalan adalah sangat merbahaya.

16. What kind of electronic device/gadget you own that you like most?
tader gadget beb.. sadiskan? hehe

17. What is your favourite fragrance ?
Pure Seduction. gila babi suka skang ni.. owh skali dgn Giorgio Armani - ELLE

18. Are you in love?
madly in love,skang nak kawennnnnnnnnn... nak kaweeennn wehh!!

19. If given a chance, do you want to see your future?
Of course. sangat teringin.. tapi kena prepare diri sendiri.. bak kata org expext the unexpected.. walaweeiii.. mana de cuak kan?

20. Do you love the person who tagged u with this?
saya senang dgn nya.. si cempaka

ps : saya tak reti main tag2 ni,main snap pandai,old main ke.. hehe

Thursday, July 3, 2008

pulau perhentian

yup yup, i went to pulau perhentian on sunday 29th of June 2008 together with sayang and bodysurf crew - myo,shah,kujoy,dilla,wan,ayiq,shah kecik,yna,wana, and jojo.

28th June 2008
i took bus from hentian putra to jerteh, with dilla and jojo,tapi berhenti kat kuala besut sbb lagi dekat dgn jeti to pulau perhentian.

29th June 2008
arrived at kuala besut-6am,kitaorg straight pegi kat nan hotel,yang lain semua tunggu sana sbb dorang sampai awal.. sampai nan hotel ingat nak rest kejap sementara nak tunggu kul 9am,tapi yna kept on talking tanpa henti sampai laa time nak naik bot tu.. hmmmmm...

dlm kul 8am++ baru sumer siap and get ready nak naik boat,tapi breakfast dulu sbb sumer lapar gila. majority sumer nak makan nasi dagang. lepas makan kitaorg pun naik boat,tapi myo ngan kujoy kena naik boat lain. terpisah dah.. tabest dah.. tapi atas boat sumer cam excited gila sbb dah nampak air kaler biru ngan hijau.. gila lawaaaaaaa.. gila jakun!!! heheheh

sampai kat pulau kecik dlm kul 1040am++,check in kat mohsin chalet and bla bla.. dah tak sabar nak terjun kat air rasanya,gila jernih.. aaa,cam tak caya je.. gila cantik,apa apa pun sumer gilaa aaa kat sana..sesi gambar pun start.. tapi first day aktiviti bebas lagi,so bnyk melepak je laa dulu dr pagi tu sampai laa malam.. and masa untuk tido,panas gilaaaaaa..


30th June 2008
bangun pagi semua muka penat je,tapi all the boys and girls excited nak pegi snorkeling,and that of course excluded me la.. takut beb,berenang pun ala2 boleh tak boleh je.. tgh2 laut pulak tu.. gila apa.. kat sana abg yang in charge tu bawak pegi 4 tempat utk snorkeling..

turtle,coral,shark,ikan-ikan

takmo citer sal snorkeling dah sbb i didn't really enjoy it.. takut gila.. so after snorkeling tu,pegi lunch kat pulau besar.. gila best jugak laa,pastu balik tu long beach semula,continue mandi laut sampai hitaaaaaaaam!! yearrgghh!! hajat nak sampai ptg tapi panas sgt tak larat,so balik bilik and rest.. skali electricity pulak takde.. aiseh man,tunggu laa 2 jam.. mlm aktiviti sendiri2 jugak,buat laa apa nak pun.. tapi me and my sayang lepak tepi pantai sambil tgk bintang.. hehehe,gilaa ahh,romantik aa konon kan? hehehe.. spent time kena btol2.. kalau tak rugi.. dah laa mlm last.. aaaa tanak balik..


1st July 2008
hari ni hari last,sumer cam susah je nak balik.. sepatutnya by 9am dah bgn,bak kata myo malam sblomnya tapi sbbkan hujan turun dr kul 3am sampai 10am camtu,sumer org end up bgn lambat,so breakfast pun lambat naik boat pun lambat.. sampai kat jeti sumer rest kejap,then amik bus to kota bharu,from kota bharu to kl.. end of journey..


kesimpulan
gila laa PULAU PERHENTIAN mmg best.. tatau nak describe camne.. nah tgk sendiri gambar gambar ni.. letak sket je. hehehe





gambar 1 : nak pegi snorkeling
gambar 2 : tempat snorkeling tgk coral



gambar 3 : snorkeling tempat ikan - semua ada
gambar 4 : chenta

Wednesday, July 2, 2008

memanglah penat

i just got back from pulau perhentian,sangat penat.. tapi still boleh online.. setakat typing,apa ada hal kan? hehehe..

will update my blog about perhentian soon,nak curik2 gambar dr camera sumer org dulu.. sekarang kalau nak update pun boleh mati woo.. sgt penat..

journey starts from kl-jerteh-kuala besut-jeti-pulau perhentian-aktiviti kat pulau for 3 days-jeti-kuala besut-kota bharu-kl.. ngam sampai kl pukul 615am camtu..

memang laa penaaaaaaaatt,tapi macam mana nak buat (bary butter,hehe).. mari kita T-I-D-O!!~

Friday, June 27, 2008

to my brother

i know we've been on a rough relationship for almost 7 years,hating each other,barely talks and bla bla (all those shitty craps) but last nite,when u're finally decided to further ur studies, i know i'm gonna miss having u around.. no more "wehh diam sket la org nak tido", no more listening to ur out of tune singing-my-lungs-out, no more ur "wakakakakaka" gelak cam iblis that really pissed me off, no more U.. *sob sob sob*

mama will definitely miss u so much,her gets-on-my-nerves-but-yet-i-love-him-to-death son.. and so do i.. and ayah and iqbal too.. personally, i wish u well in france, best of luck on ur studies, and come home safe even if it takes you 5,10 or million years..

bye mubaraq~

ps : mama haven't stop crying since u left..

*i have to stop -menitikkan air mata- now.. tissue tissueeeeeee...*

Wednesday, June 25, 2008

0615hrs : bangun pagi,mandi,get ready to work

0735hrs : arrived at craven,waiting for my colleague,beli breakfast

0816hrs : sampai kat ofis,breakfast,kemas pantry,borak2 sket kat pantry

0850hrs : on pc,tgk2 apa yang patut,online kejap

1037hrs : online lagi... myspace,ym,friendster,myspace,blog - kerja tak buat2 lagi..

1042hrs : mama called,suh call astro.. wuisshh lupa laa pulak

1050hrs : astro settle,call mama bitau feedback,online lagi.. - kerja still lagi tak buat

1105hrs : ganesan a.k.a mr printing dtg,online lagi dan lagi - ni pesal ni? keja bila nak buat?

1115hrs : k serious2 lepas lunch hour buat kerja.. janji! skang ni nak online sket je lagi.. hahaha

*terror tak? hehehelang,ni kalau kantoi.. gila beb,UR FIRED laa kan. apa lagi? hehe

Monday, June 23, 2008

seorang kawan gua

gua ada seorang kawan ni yang sepatutnya datang jumpa gua kat office skang ni.. tapi bila gua telek2 rupanya dia bleh lagi bantai YM ngan gua.. boleh?







weh hazizul hasni (bukan nama sebenar) berperangai aaa lu? gua tunggu lu ni.. janji 4++ skang kul 3++ gua tunggu beb.......................... gua kira masa skang..........

update (pukul 3.57pm) : kawan gua kata dtg esok pulak.. haa ok la,janji lu dtg k bai.. esok kita date lunch sama2 k?

Friday, June 20, 2008

kesayangan

walaupun saya selalu buat jahat kat dia tetapi..

saya rindu. saya rindu dia. saya rindu dia sangat.










saya nak kami yang dulu-dulu. saya sayang dia.

bye odey..

semlm i went to klia with amy,ameng,ery,apam and of course odey sbb nak buhbye odey, dia nak chow to "france".. tolong jaga business his dad kat sana..

balik keja dpt call from amy suruh cepat. mmg rushing gila,mandi pun ntah apa2. port rumah odey dulu,nak convoy sekali. konon nak chow from his house around 6pm,satgi pukul 7pm baru chow. isk isk isk.. penat je siap cepat2..

bla bla bla,sampai klia around 750.. sementara tunggu odey check in,perut dah lapar gila.. dok la pusing klia tu tgk tempat nak dinner.. cam biasa tempat dinner paling awesome,McD!! hahaha
so makan n lepak2 sementara nak tunggu odey masuk boarding gate.. flight 10pm to "france"..

dlm 930 camtu kitaorg dah tercangak kat depan gate tu nak buhbye odey.. ehehehe, miss teary "eye"ry dah menangis,alololo.. we said our goodbyes,hug each other and bla bla bla.. last word yang odey ckp (kira cam pesanan laa..) - "ehh kau kena kurus ni.. jgn makan banyak, aku balik nnt nak tgk kau kurus" yeah yeah whatever laa deng!! nways odey, we will definitely be seeing you soon ok? kumpul duit banyak2,nnt boleh kawen and belanja kitaorg ok? hehehe..

ps : nnt gambaq update later laa nooo~ hehehe

*k bawah ni pics yang baru diupload :-

- at odey's : odey,saya,ery,amy & ameng
- with the boys : amy,apam,odey,saya & ameng

- bye odey @ klia : apam,odey,ery,saya,amy & ameng

Thursday, June 19, 2008

a note

i'm still trying and still holding strong,









but i can't do this on my own,so please help me to get through it..
cause in the end, i might let it go..

stupid fuck

i read this entri from a friend about this stupid fuck msian who says the most darndest thing ever. he's pretty sick minded. he moved to the States and think he's the coolest shit,wtf? seriously dude,what the hell were u thinking? ure a joke,the most funniest joke anyone could ever ask for..



go and take a look : - SHITHEAD








Wednesday, June 18, 2008

menemani kak nani

semlm kakyah ajak teman kak nani pegi klcc lepas office hour (uiihh best best).. boleh window shopping.. hehehe,nak shopping duit dah abis,tunggu kena pegi rompak bank dulu.. heheh
so lepas kerja teman laa kak nani pegi klcc. kat sana kak nani shopping habis. kak nani beli perfume and handbag. hmm a woman can really spend within few hours tau. and thats a fact. gila kan? riban riban jugak kak nani habis. few thousands alone were spent on her handbag. beb,gua cakap gua meleleh tgk kak nani beli barang. takpe pasni keja kuat2,rajin2,kumpul duit. kalau boleh nak buat part time. nak kumpul duit punya pasal. hehehe..



gambar 1 : saya dan kak nani - cookies @ marks & spencer

gambar 2 : my sister - kaknani & kakyah


so lepas shopping tu kak nani ajak makan kat sundanese. woohhoo kak nani belanja.. food kat sundanese boleh tahan la. fried ikan nila paling sedap antara semua. here goes the pics of makan makan at sundanese :-
gambar 1 : foods ordered by kak nani
gambar 2 : ikan nila - sebelom diratah
gambar 3 : ikan nila - tinggal tulang je..
nways thank u so much kak nani belanja kitaorg kat sundanese. best best.
ps : can anyone tell me does ikan nila mempunyai nama lain selain dr ikan nila? coz i believe that's what sundanese ppl call it. malaysian?


weekenders

last saturday (hehe sorry baru nak tulis entri ni) family sebelah ayah dtg and lepak2 kat rumah. ada maksu + family , maklang + family, ayahlong + family, auntiejah + family. just define me the pics below.. hehehe




aktiviti patah tulang paling best..

Sunday, June 15, 2008

happy fathers day

i woke up today (sunday 1230pm) and found out that ayah is not around (keluar mana ntah ari ahad camni).. so since its fathers day today i decided to sms him (nak call malas.. hehe) ...

wanie sent : cop,memula sekali happy fathers day! hehe,pastu balik tolong beli paper. Thank you.

ayah replied : quek






ni apa jenis reply ni? QUEK apa? bahasa itik yang ditranslate kan means THANK U ke? anyone?



owh on the extra note which i just hapdet,this is the pics of the celebration and the gift! i bought him kereta mainan antique.. teeheheh