Thursday, July 3, 2008

pulau perhentian

yup yup, i went to pulau perhentian on sunday 29th of June 2008 together with sayang and bodysurf crew - myo,shah,kujoy,dilla,wan,ayiq,shah kecik,yna,wana, and jojo.

28th June 2008
i took bus from hentian putra to jerteh, with dilla and jojo,tapi berhenti kat kuala besut sbb lagi dekat dgn jeti to pulau perhentian.

29th June 2008
arrived at kuala besut-6am,kitaorg straight pegi kat nan hotel,yang lain semua tunggu sana sbb dorang sampai awal.. sampai nan hotel ingat nak rest kejap sementara nak tunggu kul 9am,tapi yna kept on talking tanpa henti sampai laa time nak naik bot tu.. hmmmmm...

dlm kul 8am++ baru sumer siap and get ready nak naik boat,tapi breakfast dulu sbb sumer lapar gila. majority sumer nak makan nasi dagang. lepas makan kitaorg pun naik boat,tapi myo ngan kujoy kena naik boat lain. terpisah dah.. tabest dah.. tapi atas boat sumer cam excited gila sbb dah nampak air kaler biru ngan hijau.. gila lawaaaaaaa.. gila jakun!!! heheheh

sampai kat pulau kecik dlm kul 1040am++,check in kat mohsin chalet and bla bla.. dah tak sabar nak terjun kat air rasanya,gila jernih.. aaa,cam tak caya je.. gila cantik,apa apa pun sumer gilaa aaa kat sana..sesi gambar pun start.. tapi first day aktiviti bebas lagi,so bnyk melepak je laa dulu dr pagi tu sampai laa malam.. and masa untuk tido,panas gilaaaaaa..


30th June 2008
bangun pagi semua muka penat je,tapi all the boys and girls excited nak pegi snorkeling,and that of course excluded me la.. takut beb,berenang pun ala2 boleh tak boleh je.. tgh2 laut pulak tu.. gila apa.. kat sana abg yang in charge tu bawak pegi 4 tempat utk snorkeling..

turtle,coral,shark,ikan-ikan

takmo citer sal snorkeling dah sbb i didn't really enjoy it.. takut gila.. so after snorkeling tu,pegi lunch kat pulau besar.. gila best jugak laa,pastu balik tu long beach semula,continue mandi laut sampai hitaaaaaaaam!! yearrgghh!! hajat nak sampai ptg tapi panas sgt tak larat,so balik bilik and rest.. skali electricity pulak takde.. aiseh man,tunggu laa 2 jam.. mlm aktiviti sendiri2 jugak,buat laa apa nak pun.. tapi me and my sayang lepak tepi pantai sambil tgk bintang.. hehehe,gilaa ahh,romantik aa konon kan? hehehe.. spent time kena btol2.. kalau tak rugi.. dah laa mlm last.. aaaa tanak balik..


1st July 2008
hari ni hari last,sumer cam susah je nak balik.. sepatutnya by 9am dah bgn,bak kata myo malam sblomnya tapi sbbkan hujan turun dr kul 3am sampai 10am camtu,sumer org end up bgn lambat,so breakfast pun lambat naik boat pun lambat.. sampai kat jeti sumer rest kejap,then amik bus to kota bharu,from kota bharu to kl.. end of journey..


kesimpulan
gila laa PULAU PERHENTIAN mmg best.. tatau nak describe camne.. nah tgk sendiri gambar gambar ni.. letak sket je. hehehe





gambar 1 : nak pegi snorkeling
gambar 2 : tempat snorkeling tgk coral



gambar 3 : snorkeling tempat ikan - semua ada
gambar 4 : chenta

7 comments:

kak yah.. said...

"takmo citer sal snorkeling dah sbb i didn't really enjoy it.. takut gila.. so after snorkeling tu,pegi lunch kat pulau besar.."

*** dah ku agak, kalau bab makan serah aje kat dia. Eh pesal Wanie tinggalkan akak sensorang kat opis...sawan aku kena tinggal kejap ni tau!

zawani said...

kakyah : hahahaha,dah tu pas snorkeling mmg aktiviti makan,so nak buek camno?

alaa baru sekejap.. nnt tinggal lama2 camne? hehe

MekNaniVogueWeh said...

lessss...bian???

wanie said...

kak nani : more than a less.. is a bian? hahahaha.. maksud apa pun tak paham gue..

keanu said...

ruginya tak tgk coral dan ikang-ikang yg cantek..hehe.nasib baik dia nak mandi laut..apa pun mmg enjoy sangat 3 hari 2 mlm kat sana..makan pun sedap-sedap aritu..fuh! rasa tanak balik dah..

kak yah..jeles said...

Nyampah ngan WanieKeanu nie. Citer saja nak bagi akkkaaak jeles!

zawani said...

kakyah : hehe org ajak pegi takmo..
tu pun keanu time snorkeling dah tak ingat kat saya.. enjoy sorang2.. hehehe