Monday, July 21, 2008

thank u joii

i dedicate this entri to my so-annoying-and-get-on-my-nerves-but-gila-kelakar friend, hazizul hasni bukan nama sebenar,hanya nama samaran. nama timang-timangan ataupun nickname dalam bahasa inggeris.

personal msg to joii : "dude thank u so much arituh tolong ayah aku maghrib2 hari.. aku pun tak paham kenapa ayah aku suka tunjuk hebat time maghrib.. time lain tanak pulak dia panjat bumbung umah aku tu.. sbb u know,time maghrib ni apa2 pun bleh jadi.. but thanks again kat kau,yang bnyk jugak membantu.. nak banding kan ngan maid aku tu.. KAK WANIE KAK WANIE pehal ntah.. rasa nak sepak je dia.. and thanks jugak sbb tolong jaga monyet tu dari masuk balik compound rumah.. dah la besar gila monyet tu.. siot btol.. owh and pasal spaghetti mak aku masak tu,next time kalau mak aku masak lagi aku pos laju je kat umah kau ok.. and lenkali tolong abiskan air coke yang aku bancuh utk kau tu.. kecik hati aku tgk kau minum air aku bancuh tak abis.. tak sedap ke coke aku tu? so thank u again to you joii or better knows as POII bak kata ayah aku.. ntah kenapa dia panggil kau POII pun aku tatau walaupun dah bnyk kali aku kata nama kau joii.. bila nak ckp sal kau je dia mesti sebut POII.. POII pun POII laa aaannnnn? heheh..."

ni link pengalaman yang dicerita kembali oleh POII/JOI = sila baca disini!

news update (21st July 2008) : thank u joii sbb belikan aku tiket kumpulan ghazal terkenal dr german -Caliban!! weeehhuuu..

6 comments:

pek said...

poii tak silap gua spesis2 monyet jugak la... kalau lu tak percaya
tgk kat blakang kad saidina.
'membayar wang absahan' tu ape kalau lu terer?

wanie said...

pek : pek lama tak nampak kau singgah2 minum kopi kat blog aku..

owh poii spesis monyet meh? hahah

wang absahan,malas nak citer ah pek,apa bebal tatau wang absahan ni apa.. wang absahan tu bila nak masuk toilet lu bayar sbb kat dalam toilet tu lu dah basah-basahan.. tu laa namanya wang absahan..

haa next question plss..

Aziah said...

Cam real je Si Wanie kelentong si Pek pasal wang absahan ni.Teringat2 dialog kat opis tadi : Kak ya, wang absahan tu apa...? Very d clever.

Wang absahan adalah si absah anak si an.

Btw, monyet2 tu mesti dah geng sama POII kan..!

Gaban Lazzara said...

lu ngan pek ngan kak yah mmg sama nak je gua kerat buah pinggang lu org eksport ke Burma..

wanie said...

kakyah : hahahaha,kakyah ni funny laaa.. absah anak si an? hahahahahaha..

gaban : abes ku ingat buah pinggang lu kitaorg tanak kerat pulak? kalau terror jawab laa apa maksud membayar wang absahan..

pek said...

oOooo aku je la bebal?
kau punya bebal tebal mana pulak?
ooo.. ooo.. kau ooo...
(sambil cekak pinggang berseluar yenki)
nasib baik Nor Aziah Yahya
(duta air mineral kacip patimah)
memberitahu perkara sebenar walaupun
ada unsur2 bebal juga...