Monday, July 14, 2008

serangan monyet

last sunday morning,my hse kena serang ngan monyet.. wild monkeys.. mana ada takut.. pastu monyet2 ni jahat,makan rambutan neighbour,pastu nak cr pasal dgn J (my pet,seekor beruk!) hehehe.. skali serang dekat 7 ekor,main taktik keji pulak tu,serang depan belakang rumah nak curi makanan.. tapi kesian laa sbb habitat monyet ni org dah nak buat development,tu sebab la monyet ni merayau2.. nways,here are the pics yang sempat snap..


NEWS UPDATE : semlm 15th July 2008 monyet ni mengganas lagi,dtg serang dapur teros.. amik bahulu,roti,and ayam mentah.. monyet makan ayam mehh? baru tau.. monyet pencuri!!! cissss


NEWS UPDATE 2 : semlm jugak (mengikut hari entri ni diupdate) iaitu pada 19th July, monyet ni dah semakin berani.. cissss!! rupanya2 dia bersarang kat atas bumbung.. agak laa weyh,mentang2 org bela beruk dia ingat ni port agaknya.. dah jadi satu kerja pulak ayah panjat bumbung halau dorang.. iskkkk.. nasib baik kebetulan joii dtg umah semlm.. dia laa yang tolong ayah,thanks joii!! monyet,kau tunggu.. aku tembak kau nnt!!!


6 comments:

kak yah said...

I keep wondering the monyets datang umah nak tgk J or WONIE!

wanie said...

kakyah : dorang nak gaduh ngan J laa,tapi arituh dia tanya gak sal kakyah.. saya kata aa kakyah kat ampang laa nyet! heehe

kak yahh said...

Cis ko nyet!

amscreamo said...

new kids on the block

pek said...

mojo jojo ke...

wanie said...

am : kenapa NOKTB? ada joey mcguire woooo.. gila suka..

pek : mojo jojo ni ada kenangan sbenarnya..