Saturday, August 2, 2008

Caliban Live in KL.. gila babi apa??

2nd August 08 - 1153pm
baru balik ni beb,tapi over excited gila nak jugak upload gambar ni.. tak kira aahh korang nak cakap apa pun.. nnt gua citer laa apa jadi,penat ni.. otak pun tak berfungsi nak reka ayat,jalan citer.. so apa kata layan je dulu gambar bawah ni,walaupun 3 keping,tapi gua cakap lu,ni CALIBAN ni.................... lu gila apa???? hahaha.. show off sket je geng.. heheheh






haihhh.. in love gila ngan si joned atas ni.. ich liebe dich bebeh!!


3rd August 2008 - 1050am : arini kul 1053am,bangun2 tayah mandi pe sumer tros online,fikir nak update blog.. hehehe,gila tak sabar2.. citer dia camni,semlm kul 1230 mandi,pakai apa yang patut,kiranya bersiap la.. dlm kul 130 kluar dr umah,bla bla dlm kul 2++ sampai MCPA. tunggu joii jap,makan2 McD sket,pastu masuk MCPA. dari luar dah dpt dgr band soundcheck. tapi masuk je mcpa dah rasa frust.. aiyoyoyyoyoy skali dia buat venue atas laa pulak,mati2 ingat dia amik hall bawah yang besar tu.. cibai,hati dah berkira2 nak balik sbbnya dah terbayang mesti pack gila, panas cam neraka kat atas tu.. tapi demi Caliban aku gagahkan diri jugak..


dahla beratur tunggu nak masuk berzaman rasanya. band tgh soundcheck,kata kul 2 start tapi biasa aah kan,janji janji manis mu memang slalu ditepati.. heh... tgh dok tunggu2 dapat masuk tu skali, line-up Caliban lalu depan mata beb.. VAVIK tak caya siall... tergamam jap kat situ.. bajet nak snap gambar sat lagi camera buat hal pulak.. weyyhhh time2 camni lak dia nak buat perangai. sumpah seranah aku dlm hati.. cinabeng,melepas harapan nak tangkap gambar.. tapi sesungguhnya aku redha dgn dugaan,depan mata tapi melepas camtu je.. bukan senang beb...


anyways time yang ditunggu2 pun muncul tiba (hehehe) naik je kat atas,revenge tgh perform.. perrgghhh gila layan band ni,first time tgk live.. not bad not bad.. lepas revenge turn elergy.. ok ok ah,pastu OCK nyer turn.. last show kot utk OCK.. eh ye errr?? by this time sbenarnya aku dah rasa lemas terkepit tak bernafas sumer ada,bak kata joii paru2 dia bukak kecik je utk bernafas.. aku ajak laa si joii ni turun utk minum2 and amik udara segar sket.. lapar pun lapar time ni.. so kitaorg pun bukak langkah untuk gi mapley depan tu,tgh menapak nak gi mapley aku terpandang satu van ni.. skali......... jeng jeng jeng "joii joii,patah patah balik patah balik patah balik" ada dekat 500 kali aku ulang ayat patah balik tu.. aku angin je tgk si joii ni buat muka blur.. "weh kau nampak tak sape dlm van tu? caliban bodoh.. aku nak tangkap gambar cepat cepat!!" aku buat perangai jakun aku kat situ juga.. walaupun joii mula2 segan ala2 kera tapi aku tak pedulik,aku redah.. nahhhh 3 keping tros,ngan andy,marc and patrick.. joii pun join sekaki.. haihh bukan senang beb,aku tak pernah mimpi nak dpt sumer ni.. tapi semlm,wah wah.. tak percaya,sumpah aku tak caya langsung beb.. aku tangkap gambar ngan caliban??? aku?? tapi sayang tak dpt signature.. tu tak penting ahh janji ada gambar,jgn tamak beb.. org tamak slalu nya mmg tamak.. hehehhe.. masa tu aku excited gila babi nak tangkap gambar pun gigil2.. cam org sakit parkinson.. hahahahha,punya excited kitaorg terkekeh cam org ilang akal.. dah taleh cakap dah masa tu,bantai tergelak2 je.. dada rasa cam nak tercabut je.. tapi bila tempat ramai crowd aku ngan joii control perasaan.. ikutkan hati nak jerit kuat2.. hhhaha.. joii nak terbalikkan meja.. apahal? tu over aa beb.. hahahahaha isk isk tak caya siall.. heheh


selesai makan and mengexcitedkan diri,kitaorg pun naik atas ngam tgk Myproof,pastu restraint. aku dapat tempat menarik jugak laa, thanks to sara.. aku panjat kusi puas hati.. clear view.. hehe,tapi sbenarnya dah tak berapa nak bernafas laa.. tapi buat2 gagah jugak.. pejam celik pejam celik layan band,it's time for CALIBAAAAAAAANNN!! aku lompat2 tatahan.. sumpah caliban mmg gempak nak mampos.. taleh nak describe siot,kena tgk sendiri utk ada own exprienced.. serious hell dude!! tapi aku rasa sbenarnya,aku dah tatahan duk dlm tu,sempat layan dalam 6 lagu camtu kot,aku pun tros men"chalo"kan diri dr venue.. sbb aku terpikir sblom aku pengsan cam 2 budak pompuan td baik aku chow.. kang menyusahkan org lain pulak ann.. tempat sumpah panas nak mampos,pernafasan kurang,dapat pulak ada lahanat mana smoke dlm tu.. btol2 tepi aku.. barua lu....


bila sampai bawah dapat udara rasa lega nak mampos.. haihh,beli air sebotol minum sepuas2nya.. badan pun dah lencun rambut pun ntah hape hape.. serabai gila.. tanak aku tgk cermin takut pengsan tgk rupa sendiri.. aku turun sorang2 je masa tu,tunggu joii.. lepas joii turun kitaorg nampak band myproof buat sesi bergambar.. join skali,mana tahan tgk camera ni.. pastu sempat jugak bergambar ngan Myo OCK..

hehe,gediks okeh! tapi gambar2 tu kat camera joii,aku blom sempat amik.. nnt dah amik comfirm aku upload.. hehehe. overall utk Caliban live in KL ni sbenarnya aku puas hati gak laa,cuma next time berharap kalau organizer dpt venue yang lebih awesome mesti crowd pun lebih selesa ann.. but still ahh,2 thumbs up utk semua2 yang terlibat,crowd ke organizer ke band ke.. semua aaaahhh! wooohhooooo!! balik... abes citer!!

8 comments:

kak yah said...

ni la entry yang paling pening aku baca . tak pahaaammmmm...caliban mak ban!

zawani said...

asal pulak tak paham??
hehehe.. mcm2 laa kau ni kakyah..

MekNaniVogueWeh said...

a'aah laa aku pun tak paham...caliban? menda tuh? yg penah aku dengau...can mali can ada la

pek said...

AAAAHHHHHH..... lu pakai photoshop gambar2 ni.
gua tak percaya semua ni...

(sedapkan hati...)

aku yang tak paham CALIBAN tu apa.. said...

Eh apsal idung ko kembang kuncup masa tangkap gambar ni? semacam aje..cam ada unsur unsur takbur ngan riak je aku nengok!

wanie said...

kak nani : can mali can pun saya tau gak

pek : hahahahah,dugaan sumer ni pek.. sabar yer..

kakyah : mmg aku riak sket kakyah.. dah laa aku over excited.. aku hampir pengsan.. haha

bungaditepijalan said...

yu mmg rawk lah babe.
hehehee.
caliban nie adik beradik taliban ke?
hehehee

Jebat said...

mmg gila babi pun..aku pun da separuh xbetul masa gig tuh..
aih..