Friday, June 10, 2011

1st time siang ikan

al-kisahnya, suami saya pergi memancing kat kenyir selama 5 hari..
ntah kenapa sekarang jadi kaki pancing pulak..
abis kalau dah 5 hari pegi memancing, takkan tak bawak balik ikan kan?
selama 5 hari memancing tu dapat la dia bawak balik kelah, lampam & baung..
ada la puluh ekor jugak.. jadilaaa..

jadi gambar diatas ni merupakan beberapa ekor ikan yang harus saya
siang, untuk dimakan suami isteri..

berpeluh dingin gua nak kena siang ikan ni..

sepanjang 26 tahun bernafas, ini baru pertama kali saya siang ikan..
mama kata, kalau tak belajar dari sekarang, sampai bila tak pandai..
aduhh pekat!! bukan apa, sebab sekarang ni kan dah mudah..
pegi je pasar, pilih2 ikan pastu "bang, tolong buang perut ikan sekali eh"
settle kerja wehh.. tapi itulah, kalau dah dipancing kat sungai,
celah mana pulak orang nak tolong siang.. kan?? so...... tup tap tup tap..

haa jeng jeng jeng, hasil ikan yang saya, ulang kata SAYA SENDIRI siang..
tader la hancur ikan tu.. terror jugak..

*oh haa ikan baung ntah kenapa gua tak boleh nak siang, meremang segala
bulu yang ada.. rasa cam geli geleman pegang ikan tu.. ntahlaaa*

heh berkipas jugak laa nak siapkan 4 ekor ikan ni.. siap masak segala!
yang kelah, suami saya suruh masak berlado..
yang lampam, saya goreng garing je..
terlampau sedap makan sampai lupa nak tangkap gambar masakan..
hehehe..

haaa yang bersusun2 ikan atas ni kebanyakkannya ikan lampam..
sipi2 je nampak kelah.. belida baung semua tak masuk kamera..
kalau nak tengok gambar2 lain boleh check-out facebook suami saya..

ps : gua dah pandai siang ikan weii.. *pat myself on the back* hehehehe

2 comments:

Shween said...

peeerrrggghh teror teror peningkatan sebagai seorang isteri mithali dan solehah....aminn!!!! Eh yang pasni suruh laki hang pi kejor ayam memane, bawak balik...sure hang lagi teror nak kene siang ayam....hahahahahahaha keep up the good job bebeh....hang tdo ikan, bgn ikan, mandi ikan, makan ikan ler ni? Bersusun ha ikan tu... Hehehe goreng rangup wat sweet sour mesti sodap

So Shy Lady said...

salam wani
wah..goreng pun sodapppp! akak pon malas siang ikan hahaha