Monday, April 28, 2008

peterpan ke?

last nite i went to peterpan concert with my sayang,kujoy,dilla,myo,abg as and kak liza.. at first mmg rasa 50 50 nak pegi,sbb fikir ramai indon kan? tapi rasa cam nak pegi jugak sbb nak tgk hujan (main reasons). so nways fast forward, sampai sana abg as belikan ticket, pastu pegi laa
dekat pintu masuk B. tunggu punya tunggu pintu tak bukak lagi.. dah pukul 8 lebih masa tu..
makin lama makin ramai mat indon conquer kawasan tu. pastu sempat buat palat lagi. bila dorang dah ramai dorang dah jadi mcm anjeng sket.. main jerit "ji loro.. ji loro" ... eh dorang ni apa sial ji loro ji loro ni? nak main rempuh ke? suka btol laa indon2 bertindak agresif.. masa ni tgk m'sian yang ada kat kawasan tu dah slowly chow.. mmg tinggal crowd2 anjeng tu je..

kitaorg pun make a move laa tanak stay situ sbb takut kalau apa2 hal yang tak diingini jadikan.. tunggu punya tunggu dah nak dekat pukul 9 still tak bukak lagi pintu.. masa tu dah fedup jugak laa tunggu.. skali abg as baik hati pergi upgradekan ticket kitaorg. THANK U SO MUCH!!

dapat masuk je stadium tgk nitrus tgh perform.. sempat jugak laa layan satu lagu. lagu bidadari kot tajuk dia.. best jugak la.. next is HUJAN.. hehehe nasib baik tak miss. kali ni hujan perform mmg agak tight jugak laa.. seriously they pulled off a very good show.. sbb sound system best kot nak banding bila slalu dgr kat gig kan? and to those peeps yang fuck hujan tu,tu korang punya pasal laa.. hujan is still hujan.. :)

so time for peterpan.. "dah abis dah hujan.. nak tgk hujan je kan? jom balik" hehehe.. ingat lagi ni yang sayang ckp.. takmo balik,nak stay for peterpan.. hmm ariel not bad gak,gila cute.. hehehe.. layan laa lagu dorang,tapi bila dorang main lagu2 lama je sing along,lagu baru ni mmg blur tatau apa2.. tgk muka sayang pun mcm tak enjoy je.. mcm haaa ye laa peterpan,apa2 laa.. hehehe..
kesian je... so bla bla n bla.. last song by peterpan is topeng,one of my fav.. owh cop,ada gak dorang nyanyi lagu mimpi sempurna.. best gak tu.. dr duduk teros bgn.. hehe.. so nways, tak sempat dorang abiskan lagu topeng tu kitaorg decided to make a move sbb tanak crash ngan org ramai bila keluar pintu..

abes sudah concert peterpan.. rasanya laa kan,hujan performed much better than what peterpan did.. serious.. ni in my own opinion laa.. if anyone else rasa tidak,then i don't really care.. hehe
and thank u to sayang sbb pegi peterpan with me!! heheh LOVE U!

3 comments:

Anonymous said...

mmg hujan main lg best dr peterpang mlm tu..dgn sound system apa semua tu,showmanship hujan nmpk lebih energy dr peterpang..huhu

Aziah said...

Peterpan yang nyanyi lagu semut merah tu kan...?

wanie said...

a ah.. sama ngan nyanyi lagu memori daun pisang.