Wednesday, June 24, 2009

entri tanpa motif

ye,bila kita balik kerja dan tergesa2 untuk memasak apa akan jadi? jari jemari yang comel akan melecur!!! ye itudia. bukan kerana minyak panas,tapi kerana wap meng-goreng ayam yang terlampau panas.. (susah la nak explain camne bleh jadi camni sbenarnya.. cam bodo gila kan?) sekarang jari jemari yang comel ini sangat pedih. malah,boleh nampak jugak perbezaan melecur dan tak melecur. merah serta bengkak. waaah,inilah baru dikatakan expert di dapur.. hihhih

malah,apabila balik kerja dan tergesa2 untuk memasak apa akan jadi? lauk jadi masin!!! ye itudia. kenapa lauk masin? sebab fikiran ke lain,hati ke lain,jadi automatically terlupa samada garam dah letak ke blom. bila tak rasa dulu,main hentam lagi letak garam apa jadi? ye masin. bila masin sape nak makan? ye,tong sampah yang makan.. *ok ni mmg tipula. tabaik wo membazir. tader la masin sangat,boleh je makan.. hihihi

nasib baik sayur goreng best. hihih boleh la kalau untuk diri sendiri. miahahah... :(
sob sob sob,sedih laa.. mama cepat la balik,masakkan untuk kitaorg.. boring la camni.. ketandusan idea la nak masak apa.. hmmm


nota untuk chenta
nanti jangan paksa2 suh masak tau. nak memasak ni kena ada hati jugak,kalau tak jadi la camni.. hihi so kena rilex2 dulu lepas balik keja,baru leh memasak. k sayang? please keep that in mind! hihiihi

2 comments:

keanu said...

kalau dah macam tu laki ko masak sendiri atau tapau je la..


*dah ada potensi kena darah tinggi so kurangkan garam..thehe..

zawani said...

keanu : beb,lu jangan banyak bunyik sangat. kang gua lansung tak masak untuk lu,baru tau apa maksud LAPAR.. huhuuhu..

psst : chenta,gua rasa kan belacan tu la yang buat masin.. selama ni kalau gua masak gua rasa sedap je. huhuu.. sayang lu beb.. tak lama dah kita ni.. :) aaauuw~