Thursday, October 7, 2010

monyet jahat

tajuk besar paper Star harini : KILLER MONKEY

sangat kesian baca pasal this Indian couple yang baru je dapat first-born child dan baru je berumur 4 hari, tapi dah kena curi dengan monyet/kera liar .. not only the baby kena curi tapi siap kena gigit-gigit pastu monyet tu lepaskan baby tu dari bumbung.. "the baby died when it fell to the ground"

bayangkan perasaan seorang ibu, yang penat-penat mengandung 9 bulan, bawak perut besar kesana sini, pastu sakit masa nak deliver baby and 4 days later baby dah tak ada sebab monyet jahat!!! sangat kesian ok.. tak sampai hati baca paper harini..

kenapa saya tulis entri ni? sebabnya rumah saya tak kurang hebat jugak dengan serangan monyet-monyet liar ni.. cuma monyet-monyet ni belum bertindak GANAS lagi.. setakat lari-lari, makan buah dari pokok haa macam tu laa.. tapi kita ni manusia memang takut la, sebab binatang tetap binatang tambah pulak kalau dah memang spesis liar..

dan secara kebetulan semalam saya ada snap gambar monyet ni, tatau apa spesis.. tapi muka hitam, ekor hitam.. nampak jahat sangat.. selalu ada je kat area rumah.. menakutkan!! lepas ni kena becareful..


haa ni la, nampak jahat kan.. dah la selalu tenung2 kalau orang tgh basuh baju.. mana ada takut!!

oowh dekat paper tu jugak ada tulis ayat ni : "... was the first such case in the state, and believed the male monkey was attracted by a female kept captivity as a PET by the family".. haa, encik hanep, macam mana dengan beruk belaan anda di belakang rumah tu.. sila ambil ikhtibar.. renung2kan dan selamat beramal!!

-kat bawah ni ada link untuk previous post pasal monyet in my blog-
related link - MY PET J
related link - SERANGAN MONYET
related link - THANK U JOII
related link - MENGHALAU KERA

2 comments:

sheera said...

Teringat kat persatuan beruk2 kite dulu. haha

zawani said...

tu la berr.. Kita awk odey.. Tapi kita ada je beruk sampai sekarang.. Hehe